Фотограф Піддубної розповів про провокації з Криму

15.10.2017, 17:58 Переглядів: 5 485

Фотограф Піддубної розповів про провокації з Криму

Лише у 5 хвилі мобілізації військовому вдалося потрапити до лав армії

Зв’язківець 17 бату Калугін, до війни працював весільним фотографом, навіть фотографував весілля депутата Кременчуцької міської ради Оксани Піддубної.

 

- Це вона зараз депутат, а тоді вони були ще студентами. Свідком на її весіллі був Віталій Малецький, - згадує боєць – Тоді тільки з’являлися цифрові фотографії, але знімки робив на плівку, яку проявляли у Вінниці, адже там була краща якість фотографій.

 

У 2000 році служив армії прапорщиком, але коли була мобілізація його не взяли на службу в піхоту оскільки він служив на флоті. Лише у 5 хвилі мобілізації військовому вдалося потрапити до лав армії.

 

Спочатку проходив навчання на полігоні в Херсонській області. Полігон мав свої специфічні особисті через те, що розміщений на піску.


 

- Там один пісок, коли копаєш за кілька метрів з’являється вода. Після того як пройде дощ спати в наметах було майже неможливо. Вода випаровувалася і створювала відчуття бані, - говорить боєць.

 

Потім перекинули на позиції в Чаплинку поблизу Армянська за 3 км від лінії кордону з Кримом, де вони простояли 8 місяів.


- На озері Сиваш біля заводу Титан не видно кордону між нашими та їх позиціями. Вони виходять на воду на катерах з воздушною подушкою. От по рації передають, що катера йдуть на нас. Бувало вночі вмикають прожектори або піднімають у небо шар, який видно за 10 км. Перевіряють наші «штанішки», як ми тримаємо лінію оборони. Ми ж бачимо, що на їх позиціях також вириті окопи, стоять бліндажі. Нам видно, як приїжджають туди тентовані вантажівки, в них що завгодно може бути, - розповів військовий.

 

За його словами, як би не командир Олександр Щербина частини хлопців у баті не було.

 

- Коли виїжджали з Херсонської області, то перша колона вже пішла, а командир нас вишикував і говорить: «Ну що відпочили під Кримом? тепер будемо службу нести». Він говорить і посміхається. Всі розуміють, що спати прийдеться де вийде, комусь в машині, хтось собі постелив під машиною, хтось у кузові приліг. У Сан Санича свої фішки, наприклад зараз важко військових притримати на полігоні такий довгий час без передової, а йому вдається, навіть шуткує: «Хто не пройшов Широкий Лан, той в армії не служив», - додав зв'язківець.

Теги: полігон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх