Учасники АТО з Полтавщини отримують грошову компенсацію за придбане житло

4.10.2017, 10:00 Переглядів: 1 727

Третього жовтня відбулося засідання комісії з питань розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим на виплату грошової компенсації за отримання житла для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей. Провів нараду заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

 

Учасники АТО з Полтавщини отримують грошову компенсацію за придбане житло

На виконання постанови Кабміну в області затвердили близько 9 млн грн на забезпечення житлом 13 сімей учасників АТО. За рішенням уповноважених комісій при РДА та міськвиконкомах кошти перераховані на спеціальні рахунки заявників в «Ощадбанку».

 

На сьогодні за рахунок виплаченої компенсації житло придбали п’ять сімей. З них дві сім’ї загиблих учасників АТО з Решитилівського району й  Полтави та три сім’ї атовців з інвалідністю ІІ групи з Кременчука, Горішніх Плавнів і Кобеляцького району. Решта ще підбирають житло, але компенсацію вже отримали.

 

— За дорученням Мінсоцполітики надали додаткові кошти й родинам учасників АТО, що стали на квартирний облік з 1 квітня по 15 липня цього року. На підставі інформації від РДА та міськвиконкомів Департамент компенсував потребу в коштах на житло шістьом сім’ям атовців — з Полтави, Кременчука, Лубен, Кобеляцього та Миргородського районів. З урахуванням нерозподіленого залишку на рахунку бюджету вона склала близько 4,68 млн грн, — говорить перший заступник директора Департаменту праці та соцзахисту населення — начальник управління фінансів та стаціонарних установ Ніна Черняк.

 

Саме цю суму на вересневому засіданні Уряд виділив Полтавщині, розподіляючи між областями додаткові кошти для компенсації.

Утім, родина з Кобеляцького району придбала житло дещо дешевше за розмір виплаченої компенсації, тож  економія коштів склала близько 41,7 тис грн.

 

Також Кабмін розпорядився виділити 13,7 млн грн на забезпечення житлом 19 сімей учасників АТО.

 

— У вересні направили до Мінсоцполітики чергову розраховану суму на житло сім’ям, взятим на квартирний облік станом на 15 вересня. До списку увійшли чотири родини атовців з інвалідністю війни ІІ групи — з Полтави, Кременчука, Полтавського й Пирятинського районів. Сюди ж врахували зекономлені 41,7 тис. грн, — зауважив заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

 

Учасники АТО з Полтавщини отримують грошову компенсацію за придбане житло

 

Зазначимо, що в 2015 році за державною програмою області виділено 7,1 млн грн. За ці кошти придбали житло для 21 сім’ї учасників АТО. Того ж року за сприяння ОДА двом сім’ям загиблих атовців на благодійних засадах надало житло ТОВ «Полтавський домобудівний комбінат». За рахунок місцевих бюджетів житлом забезпечили п’ять сімей загиблих атовців.

 

У 2016 році Уряд удосконалив цей механізм, замінивши його на грошову компенсацію. Так, за рахунок виділеної області компенсації — (12,9 млн грн) житло придбали 19 сімей атовців, з них 10 — сім’ї загиблих та 9 — сім’ї інвалідів ІІ групи з числа учасників АТО.

 

Крім того, у 2016 році придбали житло двом учасникам АТО з інвалідністю І групи, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок. На це область виділила 1,3 млн грн у рамках цільової бюджетної програми.

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх