Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

22.10.2015, 10:40 Переглядів: 13 143

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

У неділю, 25 жовтня, ми обиратимемо мера Кременчука. До редакції звертаються постійні читачі з наївним і безпомічним запитанням: «За кого голосувати? Серед них є хоч хтось незалежний?». «ТелеграфЪ» не має повноважень вказувати, за кого голосувати. Та дослідити, хто з кандидатів хоча би відносно незалежний – це наша справа. Її ми і зробили

Юрій Гриценко, кандидат від партії «Рідне місто», керівник ТОВ «Панорама Кременчука»

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

 

Юрій Гриценко висувається на посаду міського голови від партії «Рідне місто», а партію «Рідне місто» курирує кременчуцький мільйонер Володимир Матицин. Коли пан Матицин балотувався на посаду міського голови Кременчука, у 2005-му році спершу створили громадську організацію «Рідне місто», згодом з’явилася однойменна партія. Наразі у списках кандидатів до міськради від «Рідного міста» чимало працівників із бізнес-структур, пов’язаних з бізнесом пана Матицина – ТОВ «Градосфера», «Промислово-фінансового банку», «Кребо Інтернешнл» тощо.


Особисто кандидат Гриценко працює директором ТОВ «Панорама Кременчука», яка теж має відношення до бізнес-імперії пана Матицина.
Конкуренти кандидата Гриценка розповсюджують чутки, що він – один із авторів так званого «реваншу регіоналів» у міськраді. Натомість Юрій Гриценко ніколи членом Партії регіонів або її «доньки» – «Опозиційного блоку» – не був. Під час своєї першої каденції у міській раді він працював із Шапраном у фракції Компартії. Другу каденцію провів у лавах партії «Рідне місто».


Водночас куратор партії «Рідне місто» пан Матицин наразі є депутатом Полтавської облради, куди він дійсно пройшов за списками Партії регіонів.
Конкуренти кандидата Гриценка також розповсюджують чутки, що він, ставши мером, заведе до Кременчука російських інтервентів та служитиме ФСБ Росії. Версія про ФСБ видається малоймовірною та відверто фейковою, бо на її підтримку автори не навели будь-яких переконливих аргументів. За версією «Телеграфа», більш вірогідно, що кандидат Гриценко лобіюватиме інтереси бізнес-структур імперії Матицина, ніж примарного ФСБ.

 

Ірина Дроздова, самовисуванець, голова правління ПАТ «Кременчукм’ясо»

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

 

Кандидат Дроздова – топ-менеджер вищої ланки на підприємстві «Кременчукм’ясо», яке належить до активів фінансово-промислової групи народного депутата Костянтина Жеваго. Цілком зрозуміло, що топ-менеджер навіть найвищої ланки залежить від акціонерів-власників. Тому ми маємо підстави вважати кандидата Дроздову креатурою нардепа Жеваго.


Власне, у разі обрання на посаду мера їй доведеться пройти той самий шлях, який пройшов Олег Бабаєв – нагадаємо, він також був креатурою Костянтина Жеваго, саме банк «Фінанси і Кредит», як санатор кременчуцького м’ясокомбінату, призначив Бабаєва на посаду керівника підприємства «Кременчукм’ясо» у 1998 році. Після обрання у 2010-му на посаду міського голови Бабаєву довелося кілька років «петляти», виконуючи розпорядження Жеваго з одного боку, і намагаючись зберегти репутацію «народного мера» з іншого. Нагадаємо: після того, як Бабаєв став мером, зарплатні картки більшості кременчуцьких бюджетників перевели на обслуговування до банку «Фінанси і Кредит». Нагадаємо також, що Олег Бабаєв послідовно ухилявся від запитань журналістів щодо його особистого ставлення до будівництва Біланівського ГЗК – бо, з одного боку, це був проект його шефа Костянтина Жеваго, а з іншого – народ проти. Треба було маневрувати.


Наразі суперники кандидата Дроздової поширюють в народі думку, що вона, ставши мером Кременчука, одразу побудує Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат (один із проектів групи Жеваго). Варто зазначити, що мер Кременчука за своїми посадовими повноваженнями не може дозволити або заборонити будівництво БГЗК, бо воно відбуватиметься не в місті, а на землях Кременчуцького району – а це зона повноважень Кременчуцької районної ради.
Водночас варто пам’ятати, що у фінансово-промислової групи Жеваго є бізнес-інтереси в самому Кременчуці, тут розташовані підприємства, які входять до активів фінансово-промислової групи – ПАТ «Кременчукм’ясо» та завод КрАЗ.

 

Оксана Піддубна, кандидат від партії «Укроп», директор з економіки та фінансів ТОВ «Інтерсейл»

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

 

Оксану Піддубну на посаду міського голови висуває партія «Укроп», яка пов’язана з українським олігархом Ігорем Коломойським. Активізувалася вона після конфлікту Коломойського з Президентом і якраз під місцеві вибори.


Оксана Піддубна запевняла «ТелеграфЪ», що не роздаватиме виборцям гречку, як Корбан на виборах у Чернігові, та не працюватиме на Коломойського. Втім у Ігоря Коломойського та його партнерів із групи «Приват» є серйозні бізнес-інтереси в нашому місті. Найперше, це «Укртатнафта», «Кременчуцька ТЕЦ» та кременчуцький підрозділ «Полтаваобленерго». І, звісно ж, кременчуцька філія «Приватбанку». Тому маємо підстави припускати, що кандидат Піддубна, ставши мером, лобіюватиме, серед іншого, й інтереси структур Ігоря Коломойського.


Варто зауважити, що публічна політична кар’єра Оксани Піддубної почалася рік тому. Тоді вона без допомоги групи «Приват» Коломойського балотувалася у народні депутати України. Протягом року Піддубна боролася проти зловживань з боку кременчуцької влади також без підтримки структур Коломойського.
Наразі ситуація змінилася. У списках кандидатів від «Укропу» до Кременчуцької міськради чимало працівників «Укртатнафти», «Нафтохіміка» та «Полтаваобленерго». Очолює список Оксана Піддубна.

 

Геннадій Іванян, кандидат від «Опозиційного блоку», консультант з економічних питань НВП «Укркомцентр».

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

 

Геннадій Іванян – цікава фігура. З одного боку, він досить забезпечена особа, щоб самому фінансувати свої вибори на мера. За декларацією, його дохід від підприємницької діяльності у 2014-му році склав 479 000 грн.


Втім, за версією «Телеграфа», кандидатура Іваняна узгоджена з впливовим кременчуцьким бізнесменом Ігорем Кушніром та його партнерами з «Опозиційного блоку». Кандидат Іванян у нас балотується від «Опозиційного блоку» (ОБ). А призначати кременчуцьке та обласне керівництво ОБ приїздив до Кременчука саме Ігор Кушнір. 17 червня він разом із Юрієм Бойком та російським мільярдером Вадимом Новінським вперше за тривалий час офіційно прибув до Кременчука на партійні збори «Опозиційного блоку», де саме обирали керівників регіональних організацій. Ну, у пана Бойка та пана Новінського бізнес-інтереси розпорошені по всій території України. Натомість у пана Кушніра значна частка активів сконцентрована саме у Кременчуці. Тут знаходиться і фірма «Житлоінвест», і ТРК «Кременчук», з якими його пов’язують. Відповідно, за версією «Телеграфа», «смотрящим» від ОБ по Кременчуку має бути саме пан Кушнір, адже у нього тут прямий бізнес-інтерес. А для прямого бізнес-інтересу дуже важливо, щоб новий мер був «своїм». Тому, на нашу думку, оминути узгодження з паном Кушніром кандидат Іванян ніяк не міг.


В історії з кандидатом Іваняном є ще одна цікава деталь. Журналістам вона впадає в очі. Пересічний виборець може її й не помічати. Деталь така – так звана «команда Бабаєва» не звинувачує Іваняна у «реванші регіоналів» і взагалі не веде з ним боротьбу, хоча він офіційний кандидат від «Опозиційного блоку», в якому зібралися колишні регіонали.


Нагадаємо, до самопроголошеної «команди Бабаєва» входять депутати міськради Холод, Головач, віце-мер Віталій Малецький та перший віце-мер Віктор Калашник. З весни 2015-го «команда» позиціонує себе як борців проти «реваншу регіоналів».


Наразі аж три члени «команди» балотуються в мери Кременчука. Це Головач, Калашник та Малецький. Відповідно, тема «реваншу регіоналів» знову активно розкручується – тепер через ЗМІ. У безкоштовних передвиборчих виданнях, які регулярно розміщують позитивні матеріали про кандидатів Малецького, Холода, Калашника та Савченка, такою ж мірою регулярно друкують компромати на кандидатів Пилипенка, Гриценка, Дроздову, Плахотника. Їх там часто називають «регіоналами», найманцями регіоналів та авторами «реваншу регіоналів» у Кременчуці. За логікою, до цього списку мав би найпершим потрапити Геннадій Іванян – офіційний кандидат від колишніх регіоналів з «Опозиційного блоку».


Та його у списку «реваншистів» немає. Цікаво, правда?


За версією «Телеграфа», кандидата Іваняна не паплюжать як «регіонала» і «реваншиста», бо його кандидатура на мера, як і кандидатури членів «команди Бабаєва», узгоджена з Ігорем Кушніром. І тут саме час перейти до кандидатів із самопроголошеної «команди Бабаєва».

 

Віктор Калашник, кандидат від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», чинний перший віце-мер Кременчука

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

 

Із кандидатом Калашником не все так очевидно, як, наприклад, із кандидатами Гриценком чи Дроздовою. Тобто олігарх чи впливовий бізнесмен, який стоїть за постаттю Калашника, не впадає одразу в очі. Тому піде­­мо іншим шляхом – поставимо штатне запитання: кому вигідна перемога кандидата Калашника? Найперше, це вигідно бізнесу його сина – Євгена Вікторовича Калашника, який з 01.10.2014 року працює керівником ТОВ «Житлоінвест». І, звісно ж, це вигідно власникам «Житлоінвесту». Спеціалізація фірми – будівництво житлових та нежитлових приміщень тощо.


Цілком зрозуміло, що там, де мова йде про будівництво, тато-мер дуже корисний. Адже будівництво здійснюється на землях громади, а дотягтися до цих земель набагато простіше, маючи близького родича у владі. Нагадаємо, «Житлоінвест» ще з 2007-го року отримував найкозирніші земельні ділянки у центрі Кременчука – наприклад, шматок землі навпроти готелю «Кремінь» чи величезний шмат землі між шпиталем інвалідів та супермаркетом АТБ на вулиці Жовтневій (звідти навіть посунулось комунальне підприємство, яким керував пан Шендрик).


Фірму «Житлоінвест» у Кременчуці завжди пов’язували з Ігорем Кушніром – впливовим бізнесменом, на той час (2007р.) депутатом міськради (тоді соціалістом, до речі). Сьогодні документально довести, що «Житлоінвест» дійсно пов’язаний саме з Кушніром, не так просто. Наразі серед засновників фірми фігурує Врабіно Холдінгз Лімітед (Vrabino Holdings Limited), а серед кінцевих бенефіціарних власників – Wrabino Holdings Limited (різниця в одну букву: W замість V). Це – Кіпр, Панама, Віргінські острови – малодоступні офшори, де власники не розкриваються.


Втім, якщо попрацювати з матеріалами держреєстрів юросіб попередніх років, можна вийти на цікавішу і прозорішу інформацію. Так, станом на 2008 рік засновником фірми «Житлоінвест» було зареєстроване ТОВ «МІС». У свою чергу, засновниками ТОВ «МІС» станом на 2000 рік виступили дві фізичні особи – Андрій Погрібний та Ігор Кушнір. А вже у 2005 році засновником «МІС» був зареєстрований лише Ігор Кушнір.


Отже, ми маємо підстави вважати, що Ігор Кушнір на певному етапі мав навіть офіційне відношення до фірми «Житлоінвест», якою керує син кандидата Калашника.


Втім «Житлоінвест» – не єдина фірма, яка зацікавила «ТелеграфЪ» на предмет зв’язків кандидата Калашника з впливовим бізнесменом Кушніром. Є ще фірма ТРК «Кременчук». У місті вона більше відома як розважальний центр «Галактика» на вулиці Леніна. Спершу нас зацікавило, що серед засновників та кінцевих бенефіціарних власників ТРК «Кременчук» наразі зареєстровані ті самі офшорні фірми, що й у «Житлоінвесту» – Vrabino Holdings Limited та Wrabino Holdings Limited. Дивне співпадіння, правда? Потім ми отримали витяг з Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб станом на 2010 рік – з цим нам допомогли колеги з проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський та Ірина Салій.


І виявилось, що у 2010-му засновниками ТРК «Кременчук» були зареєстровані ТОВ «МІС» та ПП «Томс». А з’явилося ТОВ «МІС» серед засновників у 2008 році – тоді ж, коли вигулькнуло в засновниках «Житлоінвесту».


Залишилось пояснити, яке відношення ТРК «Кременчук» має до кандидата Калашника. Ми кваліфікуємо це як «зв’язок по партійній лінії». Нагадаємо, кандидат Калашник йде в мери від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» (БППС). Він же наразі й очолює міський партосередок БППС. Ще місяць тому його очолював Юрій Козін. Та його посунули з посади заради кандидата Калашника. Рокіровка двох керівників відбулася тихо, мирно, без скандалів, пан Козін за місце не тримався. Це дає нам підстави припускати, що він виконав розпорядження керівництва. Саме час вказати, що пан Козін працює директором ТРК «Кременчук». І коли ми кажемо про розпорядження керівництва, то, звісно, маємо на увазі власників ТРК «Кременчук», а не партійне керівництво БППС. Бо в Україні партії обслуговують бізнес, а не навпаки. Ну, а засновниками ТРК, за версією «Телеграфа», є підстави вважати Ігоря Кушніра та народного депутата Юрія Шаповалова. Бо один із власників ПП «Томс», яке разом з «МІС» виступало засновником ТРК «Кременчук» – саме нардеп Шаповалов. І це прізвище веде нас до другого кандидата на мери від самопроголошеної «команди Бабаєва». Воно веде нас до кандидата Малецького.

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

 

Віталій Малецький, кандидат від партії «Поруч», чинний віце-мер Кременчука

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами

 

За версією «Телеграфа», виборчу кампанію кандидата Малецького підтримує народний депутат Шаповалов. «ТелеграфЪ» має інсайдерську інформацію, що саме на кандидата Малецького працює сітка агітаторів, яка працювала минулого року на позачергових парламентських виборах на Юрія Шаповалова. І збори їхні відбуваються у ТРК «Кременчук».


Нагадаємо, на виборах 2014-го року вісім тижнів поспіль по будинках розносили безоплатну на той час газету «АVтограф», де друкувалися виключно позитивні матеріали про кандидата Шаповалова. Наразі така ж схема діє щодо кандидата Малецького. Це, до речі, великий обсяг роботи і велика кількість агітаторів. Вони розповідали, що мають виконати план – у кожному багатоповерховому будинку підписати на безоплатну газету 20-25 осіб і принести їхні особисті дані (адреса, телефон) відповідальній особі, яка здійснює контроль за виконанням плану. У четвер, 15 жовтня, кореспондент «Телеграфа» бачив в одному з будинків в районі ПК «КрАЗ» енергійного хлопчика з текою. Поспілкувалися. Хлопчик звірявся з таблицею і розкладав по поштових скриньках свіжі номери «Аvтографа». Нам сказав: «З якої ви квартири? Якщо ви є в списку, я вам так дам газету». У списку нас не було, та газету ми отримали. З матеріалом на другій сторінці на тему «Малецький перемагає всіх!!!».


Ну, а на 12-й сторінці там розміщений розлогий кольоровий фоторепортаж, як народний депутат Юрій Шаповалов своїми руками тримає лопату і 10 жовтня бере участь у суботнику, організованому Віталієм Малецьким, лідером партії «Поруч». Цілком зрозуміло, що нардеп не світитиметься під час виборчої кампанії просто так, заради фото, на заході, ініційованому одним із кандидатів. Це – підтримка, навіть неприхована. Та й що приховувати? Адже за списками партії Малецького «Поруч» до Кременчуцької міськради балотуються два офіційних помічника нардепа Шаповалова – Микола Бокован та Руслан Проценко.


А третій помічник нардепа Шаповалова – Володимир Пелипенко – балотується до міськради за списками «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», який наразі очолює ще один кандидат – Віктор Калашник. Тому пан Шаповалов на суботнику сфотографувався ще й з кандидатом Калашником – щоб ніхто не ображався. А шо робить, є в українському бізнесі така стала традиція – розкладати «золоті яйця по різних кошиках».

 

Олег Савченко, кандидат від партії «Патріот», адвокат

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


Олег Савченко – депутат Автозаводської райради, відомий кременчуцький громадський активіст, правозахисник, борець проти Біланівського ГЗК, учасник Майдану, колишній член партії «Свобода». Наразі його виключили зі «Свободи» за порушення партійної дисципліни.


За версією «Телеграфа», наразі виборча кампанія кандидата Савченка побудована виключно на компрометації окремих кандидатів. Він виступає офіційним замовником випусків газети «Патріот», яка безоплатно роздається кременчужанам. Із номера в номер випуски «Патріота» містять виключно негативні матеріали про кандидатів Пилипенка, Гриценка, Дроздову, Піддубну, Капліна, Плахотника. Впадає в очі вибірковість суб’єктів звинувачень. Наприклад, згаданих кандидатів звинувачують у тому, що вони замасковані регіонали, автори «реваншу регіоналів». Водночас серед цих так би мовити регіоналів відсутнє прізвище реального кандидата у мери від «Опозиційного блоку» Іваняна. Звісно, виникає запитання, чому кандидат Савченко не зараховує його до «регіоналів».


Вибірковість звинувачень впадає в очі і в інших випадках. Наприклад, кандидата від «Свободи» Пилипенка в публікаціях «Патріота» неодноразово називають людиною місцевого мільйонера Матицина – а Матицина, в свою чергу, кваліфікують як «регіонала» та «агента Кремля». Водночас «Патріот» жодного разу не згадав про реальну «людину Матицина» – кандидата Калашника. Адже саме Віктор Калашник очолював у 2005-му році громадську організацію «Рідне місто», створену під вибори Матицина у мери. Звісно, виникає запитання: чому кандидат Савченко не «виводить на чисту воду» «людину Матицина» на прізвище Калашник?


Відповідно, виникають сумніви щодо незаангажованості кандидата Савченка та його викривальних матеріалів.

 

Володимир Пилипенко, кандидат від партії «Свобода», директор АТП «Вепр»

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


Конкуренти (видання «Патріот») розповсюджують інформацію про те, що виборчу кампанію Пилипенка фінансує міський мільйонер Володимир Матицин. Водночас жодних документальних доказів зв’язку Матицина з Пилипенком не наводять. На думку «Телеграфа», тема Матицина – сумнівна версія. Впадає в очі, що ця версія ретранслюється саме виданням «Патріот», яке випускає суперник кандидата Пилипенка – кандидат Савченко. Варто нагадати, що у кандидата Савченка є тривалий конфлікт інтересів із кандидатом Пилипенком. Савченко – колишній «свободівець». Та на минулорічних парламентських виборах «Свобода» офіційно підтримувала Пилипенка. А Савченко балотувався як самовисуванець. Пилипенка «Свобода» підтримує й на цих виборах. А колишнього «свободівця» Савченка виключили з партії. Тож є підстави враховувати фактор особистої помсти.


І, нарешті, з досвіду висвітлення кременчуцьких виборчих кампаній ми вже знаємо, що кандидати від Матицина балотуються «по-багатому», з розмахом, з гарною поліграфією. Передвиборчу ж кампанію Володимира Пилипенка можна назвати майже провальною. Крім кількох великих і несимпатичних білбордів на вулицях, ми майже нічого не бачимо – ані передвиборчих концертів, ані передвиборчих дитячих майданчиків, ані роздавання зі сльозами на очах подарунків бідним людям. Геть відсутня «матицинська» атрибутика.


Судячи з того, як невдало ведеться кампанія кандидата Пилипенка, є підстави вважати, що її фінансує таки «Свобода». До речі, там є досить забезпечений член партії – екс-губернатор Бугайчук, його дохід за 2014-й рік склав майже два мільйони гривень.

 

Дмитро Плахотник, кандидат від партії «Об’єднання «Самопоміч», директор ТОВ СП «Техагроінтерінвест».

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


 «Патріот» в особі кандидата Савченка називає кандидата Плахотника «проектом регіонала Порицького». Начебто Микола Порицький, керівник кременчуцької парторганізації «Опозиційного блоку», прилаштував Плахотника кандидатом у мери від «Самопомочі».


Версія про протекціонізм Порицького видається «Телеграфу» відверто слабкою. На той час, коли Дмитра Плахотника офіційно висували кандидатом у мери від «Самопомочі», Микола Порицький був директором ТК «Візит». Виходить, він зміг прилаштувати на мера Плахотника, та водночас не зміг прилаштувати хоча би простим кандидатом у депутати від «Самопомочі» сина власників ТК «Візит» Романа Мельника! Нагадаємо, київський офіс «Самопомочі» відхилив заяву про членство у партії «Самопоміч», подану Романом Мельником. «Неувязочка» виходить.


Крім того, «ТелеграфЪ» має інформацію, що на представлення до керманича «Самопомочі» Андрія Садового з Кременчука їздили два кандидати – Ганна Павленко та Дмитро Плахотник. Садовий затвердив кандидатуру Плахотника. Наскільки це вдалий вибір, можна сперечатися. Та до чого тут Порицький?

 

Дмитро Кавунник, кандидат від Радикальної партії Ляшка, приватний підприємець

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


Диво, та протягом усієї виборчої кампанії ані в пресі, ані серед агітаторів не пролунала версія на тему «хто ж хазяїн Дмитра Кавунника». Відповідно, маємо підстави вважати, що кандидат Кавунник фінансує свою виборчу кампанію самотужки. Це цілком реально. Адже його сукупний дохід від підприємницької діяльності у 2014-му році становив 318 245 грн.

 

Оксана Гуйда, кандидат від партії «Сила людей», чинний депутат Кременчуцької міськради

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


Оксана Гуйда задекларувала у 2014-му році найменший сукупний дохід серед кременчуцьких посадовців – 2236 грн. 99 коп. У міських політичних колах досі гадають, як можна жити рік на таку суму.


Виборча кампанія кандидата Гуйди теж нівроку скромна. «Щедра» рука якогось олігарха поки не відстежується. Партія, яка висунула Гуйду, теж не світиться як олігархічна. «Силу людей» створив викладач і політолог Олександр Солонтай. Партія молода, 2014-го року народження. Починалася вона з громадського проєвропейського руху.

 

Олександр Головач, кандидат від партії «Батьківщина», депутат Кременчуцької міської ради

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


Олександр Головач – член самопроголошеної «команди Бабаєва». Тому маємо підстави вважати, що фінансується його кампанія з тих самих джерел, що й кампанії інших членів «команди». Втім ніякої активної передвиборчої агітації з боку Головача ми не спостерігаємо. Взагалі, причини його висування кандидатом у мери незрозумілі. Широкому загалу він мало відомий. За цей рік прогримів хіба що бійкою на сесії міськради з активістом Харченком та був замішаний у гучному земельному скандалі, в епіцентр якого потрапили чотири депутати від «Батьківщини».


Навіть у безкоштовних передвиборчих виданнях, лояльних до «команди Бабаєва», практично відсутні агітаційні матеріали про Головача. Водночас агітаційних матеріалів про інших членів «команди» – Малецького, Калашника, Холода – вдосталь. Тому складається враження, що ніхто особливо і не вкладає кошти в кампанію Олександра Головача.

 

Євген Корф, кандидат від партії «Відродження», директор ТОВ «НВП «Енерго-Плюс»

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


Євген Корф – чинний депутат Автозаводської райради. Партія «Відродження», від якої він балотується, з’явилася у 2004-му році. Тоді її вважали проектом міністра транспорту Георгія Кірпи. У Кременчуці за цей період партія активної роботи не вела, спливла на поверхню лише перед виборами. Наразі головою «Відродження» став регіонал нардеп Віктор Бондар – один із тих, хто голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року, після чого події на Майдані набули кривавого окрасу. Друга людина в партії – нардеп Віталій Хомутинник, який теж голосував за закони 16 січня. Тож усі ниточки від вигулькнувшої на світ партії «Відродження» тягнуться до регіоналів.

 

Михайло Хохлов, кандидат від «Європейської партії України», директор ТОВ «Укрбудкомсервіс»

 

Мери і олігархи: мало кого з кандидатів у мери Кременчука можна визнати самостійними фігурами


Михайло Хохлов, як і його партія, з’явився на політичній арені лише перед виборами. Показово, що Хохлов не перший день у політиці, він – чинний депутат Автозаводської райради, та так мало світився, що коли його висунули кандидатом, мало хто міг надати інформацію про кандидата. Сам кандидат у тексті автобіографії теж дуже стислий, особливо в частині політичної діяльності – вказує лише членство в «Європейській партії України». Партію створив ще у 2006-му році Микола Катеринчук. Втім партія ця жодним чином на території Кременчука не активізувалася, вигулькнула аж перед виборами – коли Катеринчук приїхав до Кременчука і на прес-конференції посадив поруч із собою Михайла Хохлова.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ-2015:

25 жовтня 2015 року в Кременчуці відбудуться вибори мера, депутатів Кременчуцької міської ради та депутатів Полтавської обласної ради.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх