В Кременчуцькому районі після виборів скоротяться голови

5.09.2015, 08:30 Переглядів: 5 782

В Кременчуцькому районі після виборів скоротяться голови

Верховна Рада ухвалила закон про проведення перших місцевих виборів в об'єднаних громадах 25 жовтня

4 вересня за закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо організації проведення перших виборів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (№3008) проголосували 227 народних депутатів з 299, зареєстрованих в сесійній залі Верховної Ради України.

 

Для 5 територіальних громад Кременчуцького району: Пришибського, Піщанського, Червонознамянського, Недогарківського та Омельницького діятиме новий закон про місцеві вибори. Обиратиметься одна сільська (селищна) рада і один голова сільради. А також будуть обирати старост - представників влади в селах без сільрад.

 

Як зазначає УНІАН посилаючись на голову комітету Ради з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич, відповідно до закону, у разі ухвалення сільськими, селищними, міськими радами рішення про добровільне об'єднання територіальних громад та у разі підтримки такого об'єднання на місцевому референдумі, сільський, селищний, міський голова тергромади звертається до Ради міністрів АР Крим, обласної державної адміністрації з пропозицією звернутися до ЦВК щодо прийняття рішення про призначення перших виборів депутатів та відповідних голів.

 

Своєю чергою Рада міністрів АРК або облдержадміністрація протягом 10 робочих днів з дня ухвалення рішення про об'єднання територіальних громад просить Центральна виборча комісія прийняти рішення про призначення перших виборів.

 

В разі необхідності Центрвиборчком переглядає кількість територіальних одномандатних виборчих округів та розмір грошової застави.

 

Встановлюється також, що територіальна виборча комісія, відповідно до закону про місцеві вибори, утворює одномандатні виборчі округи у порядку, передбаченому законом про місцеві вибори, але не пізніше ніж за 35 днів до дня голосування.

 

По матеріалам: УНІАН

Теги: выборы-2015
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ-2015:

25 жовтня 2015 року в Кременчуці відбудуться вибори мера, депутатів Кременчуцької міської ради та депутатів Полтавської обласної ради.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх