Лелека прилетів - новий кандидат народиться!

20.07.2015, 08:23 Переглядів: 8 720

Лелека прилетів - новий кандидат народиться!

У Кременчуці стартувала масштабна компанія обдурювання виборців

В Україні повним ходом йде виборча кампанія, і політики знову обіцяють українцям «золоті гори». У Кременчуці теж виборчий галас став просто нестерпним. Політики та політичні сили наввипередки обіцяють кременчужанам захищати простих людей, боротися проти високих комунальних тарифів, заборонити Біланівський ГЗК, продовжити у віках справу покійного Олега Бабаєва.

 

Чого лише політики не обіцяють. Справа виборців – знову вірити цим нездійсненним обіцянкам чи шукати більш конструктивних кандидатів, не янголів і не «золотих рибок», а хоча би професіоналів. «ТелеграфЪ» пропонує читачам добірку старих-нових обіцянок міських політиків.

 

Хіт сезону: Птах і пам’ятник

 

Лелека прилетів - новий кандидат народиться!
За версією «Телеграфа», білборд з лелекою Гришею і пам’ятником Бабаєву має бути визнаний хітом виборчого сезону.

 

Цей дивний білборд з’явився на залізничному переїзді біля ПК «Кредмаш». На ньому зображений пам’ятник Олегу Бабаєву і лелека Гриша, який прийшов до пам’ятника. Вгорі напис: «Він завжди буде поруч». Дивлячись на зображення, важко зрозуміти, хто завжди буде поруч – пам’ятник чи лелека? Знову-таки, хто з ким завжди буде поруч – пам’ятник з лелекою чи лелека з пам’ятником? І про що взагалі інформує зображення?
А тут є підказка. На жаль, на чорно-білій газетній сторінці її не видно, зате в кольоровій реальності вона аж кидається в очі. Напис «Він завжди буде поруч» зроблений на добре знайомому кременчужанам фіолетовому тлі. Давайте пригадаємо, коли фіолетовий колір масово застосовувався на білбордах? Вперше – на виборах Олега Бабаєва у 2010-му році. Потім на виборах Юрія Шаповалова у 2012-му році, потім на його ж виборах у 2014-му році.


Наразі ж, у 2015-му, найчастіше застосовує фіолетовий колір так звана «команда Бабаєва». Членами цієї команди себе називають перший віце-мер Віктор Калашник, народний депутат Юрій Шаповалов, депутат міськради Євген Холод, депутат міськради Олександр Головач. Востаннє найбільше фіолетового кольору кременчужани бачили на весняному суботнику – коли їм літрами роздавали фіолетову фарбу, щоб замість комунальників вони самі фарбували облуплені фасади та старі лавки у дворах. Фарбу презентували як подарунок від нардепа Шаповалова.
Тож, на думку «Телеграфа», фіолетовий напис на білборді з птахом і пам’ятником дає підстави вважати, що цей білборд – не лише знак пошани до вбитого мера. Він має відношення до політичного життя і виборчої кампанії міської політичної сили, в якій першим номер списку піде пам’ятник, другим – пташка, а третім... За версією «Телеграфа», третім буде Віктор Калашник. Звісно, можливі варіанти. Беззаперечним залишається одне – політична сила, що просувається під брендом «Команда Бабаєва», і надалі використовуватиме ім’я покійного мера для власного піару.


Залишилося лише нагадати читачам, що за птах зображений поруч із пам’ятником Бабаєву та чому він там з’явився. Минулого року, коли кременчужани прощалися з убитим мером у міському Палаці культури, над ними пролетів міський улюбленець – лелека Гриша, який жив на пляжі поруч із ПК. У пташиному візиті окремі вразливі громадяни побачили містику. Політики ці настрої оперативно використали – почали поширювати зворушливу історію про те, що Гриша прилетів попрощатися з мером. Ми так і не зрозуміли, навіщо Гриші прилітати до мера, адже вони не були знайомі. Втім творців історій така деталь не зупинила. Натомість який зворушливий відеоряд вийшов на білборді: покійний мер і пташка, яка за ним сумує. Що ж, залишилось побачити третього у цьому ряду. Він у нас і балотуватиметься в мери.

 

Поборювачі тарифів

 

Ця політична група найчисленніша – поборювачів комунальних тарифів перед виборами з’явилося найбільше, бо дуже вже тема проста, зрозуміла і благодатна. На ній максимально просто обдурити зубожілого та втомленого своїм зубожінням виборця – пообіцяй йому зменшені тарифи, і він твій. Складається враження, що люди від втоми та зневіри вже не бажають розбиратися, з яких об’єктивних причин зростає вартість електроенергії чи газу, просто хочуть, щоб вона якимось казковим способом зменшилась. Політики без застережень використовують цю людську втому заради досягнення власних цілей – у даному випадку, перемоги на виборах. Тому, за версією «Телеграфа», і з’явилося за два місяці до перегонів стільки борців проти тарифів. У перших лавах – партії «Батьківщина», «Свобода» та радикали Ляшка. Перед вами творчість партійних політтехнологів.

 

«Ні тарифному терору!»


 Кременчуцький осередок «Свободи» встановив по місту величезні білборди з фотографіями трьох осіб – керівника осередку Костянтина Красовського, екс-губернатора, члена «Свободи» Віктора Бугайчука (на фото) та колишнього керівника кременчуцького Майдану Володимира Пилипенка. Фотографії на бордах різні, та  текст усюди один, досить патетичний: «Ні тарифному терору! Нехай уряд воює з окупантами, а не з українцями!».


 У «свободівців» найбільш виграшна позиція в експлуатації теми тарифів – вони програли на виборах, у Раді їхньої фракції немає, вони не члени коаліції, відповідно, не несуть тягар відповідальності за дії уряду.  Цим хлопці і користуються, лаючи уряд. Втім впадає в очі, що лаяти його «свободівці» почали за два місяці до перегонів, у липні 2015-го. Натомість комунальні тарифи невпинно зростають з грудня 2014-го. І за весь цей час «ТелеграфЪ» не бачив жодної акції, організованої, наприклад, екс-губернатором Бугайчуком проти «тарифного терору».  Чого ж зараз панове так обурюються «тарифним терором»?

 

«Боремося за справедливі тарифи!»

 

Лелека прилетів - новий кандидат народиться!
 ВО «Батьківщина» розвісила по місту великі яскраві борди «Боремося за справедливі тарифи!». Текст короткий і пафосний, він не містить інформації про те, що партія «Батьківщина» є членом парламентської коаліції – тієї самої, яка призначала прем’єра,  яка затверджувала кандидатури міністрів – членів того самого уряду, який ініціював  зростання тарифів.
 Як член коаліції, «Батьківщина» несе солідарну відповідальність за дії уряду – і за підвищення тарифів теж. Нагадаємо, комунальні тарифи підвищують із грудня 2014-го року, а не з липня 2015-го. Якщо «Батьківщина» насправді проти цього, партія могла вийти зі складу коаліції, що призвело б до відставки чинного уряду та формування нового, який, можливо, реалізував би іншу тарифну політику. Та вийти з коаліції –  крок серйозний і ризикований, він міг би призвести до проблем з Президентом та до перевиборів. Тож ніхто в «Батьківщині» навіть не рипнувся робити  серйозні кроки у боротьбі за справедливі тарифи. Натомість повісили перед виборами патетичний білборд: «Боремося за справедливі тарифи!» Чим боретесь? Білбордами?

 

Радикали під Стаканом

Лелека прилетів - новий кандидат народиться!
 Кременчуцьке відділення Радикальної партії Ляшка бордів щодо грабіжницьких комунальних тарифів по місту не вішало. Натомість організувало марш протесту проти підвищення тарифів. 13 липня радикали зібралися біля ДК «Кредмаш» і трохи послухали нардепа Мосійчука, який приїхав з Києва, щоб розповісти кременчужанам, які погані в нас комунальні тарифи. Потім колона вирушила маршем по головній вулиці ім. Леніна і дісталася площі Перемоги. Там їх вже чекав нардеп Мосійчук, який з народом пішки не пішов, натомість доїхав до площі автомобілем – великим гарним  «Лексусом». Радикали разом із київським гостем вишикувались на сходах під знаменитим кременчуцьким Стаканом (цоколь від пам’ятника Леніну) і сфотографувались на згадку.


 Тарифи від цієї акції не зменшились. Втім радикали попозували перед кременчужанами на вулиці Леніна, себе показали, на людей подивились, – так би мовити, засвітились перед виборами.


 До речі, Радикальна партія Ляшка – теж член правлячої коаліції, як і «Батьківщина». І теж могла б на знак протесту проти тарифів вийти з коаліції. Та не вийшла.

 

Сергій Каплін: «Захищаємо простих людей!»

Лелека прилетів - новий кандидат народиться!
У Кременчуці з’явилися нові білборди нардепа Сергія Капліна зі зворушливим  слоганом «Захищаємо простих людей!». І сам нардеп минулого місяця з’явився у Кременчуці – зібрав журналістів і повідомив про створення нової партії – Партії простих людей Сергія Капліна. «ТелеграфЪ» поцікавився, що це за новий підвид українців – прості люди Сергія Капліна?  Чіткої відповіді нардеп не дав. Зате пообіцяв усіма силами захищати кременчужан – виключно простих, звичайно.


Нагадаємо, полтавський народний депутат Сергій Каплін вперше з’явився у Кременчуці у 2012 році, після парламентських виборів. Тоді він виступав проти будівництва Біланівського ГЗК, його люди збирали по місту підписи проти цього будівництва, а нардеп обіцяв передати їх особисто президенту. Відтоді вже й президенти змінилися – був Янукович, наразі посаду обійняв Порошенко. А підписи проти будівництва ГЗК Каплін так і не передав жодному з президентів. Ще він обіцяв ще у 2012-му році створити парламентську слідчу комісію, щоб розібралася з будівництвом ГЗК – досі не створив. Ще нардеп влітку 2014-го року чотири рази обіцяв піти пішки до Києва аж до Президента, щоб привернути його увагу до теми будівництва Біланівського ГЗК. Та було дуже спекотно і нардеп у похід не пішов.


Ну, й нарешті, у травні 2015 року на телеканалі «1+1» вийшла програма «Гроші» з сюжетом про чималі статки «бідних» народних депутатів. Героєм програми став саме нардеп Каплін (Блок Петра Порошенка). Журналістів зацікавив його симпатичний шостий айфон (вартість моделі від 16 до 21 тисячі гривень). Також репортерів «Грошей» цікавило, звідки у бідного і чесного нардепа джип Toyota Land Cruiser Prado, на якому той поїхав із засідання ВРУ (вартість аналогічної моделі – 1 млн. гривень ).  Нардеп пояснив, що айфон йому подарували друзі і він навіть вартості його не знає, а про автомобіль взагалі змовчав.


І ось тепер, озброєний шостим айфоном та класним джипом, нардеп Каплін захищатиме простих людей.

 

Перепел повертається

Лелека прилетів - новий кандидат народиться!
Повернулася на вулиці Кременчука ще одна політична постать – Сергій Перепел, партнер полтавського нардепа Сергія Капліна. На парламентських виборах 2014-го року він балотувався у Кременчуці від Блоку Петра Порошенка і гучно обіцяв зупинити будівництво Біланівського ГЗК.  Навіть газету випустив з ефектним фото, на якому гордо крокує попереду потужного екскаватора Caterpillar і не дає йому проїхати до Біланівського ГЗК. Там і напис був зворушливий: «Сергій Перепел зупинить Біланівську катастрофу!».
Вибори Сергій Перепел програв. Біланівську катастрофу не зупинив. І майже на рік зник із політичного життя Кременчука.  Аж раптом після прес-конференції нардепа Капліна у Кременчуці на центральній вулиці ім. Леніна з’явилися борди з фотографією Сергія Перепела і написом «З Днем Конституції, рідний Кременчук».


Що пообіцяє Сергій Перепел цього разу, ми ще не знаємо, та впевнені, що кошти на встановлення бордів на центральній вулиці витрачені не випадково – раз нагадав про себе, знову кудись та балотуватиметься. І новими обіцянками сипатиме.

 

Автор: Лариса Артеменко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ-2015:

25 жовтня 2015 року в Кременчуці відбудуться вибори мера, депутатів Кременчуцької міської ради та депутатів Полтавської обласної ради.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх