Чи будуть дітей без щеплень пускати до дитячих садочків та шкіл

15.08.2019, 13:32 Переглядів: 4 353 Коментарів: 2

 

МОН та МОЗ України дають однозначну відповідь — ні

Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки України закликають батьків до 1 вересня зробити своїм дітям усі необхідні за національним календарем щеплення. Адже невакциновані діти не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями. Винятком стануть лише ті маленькі українці, які мають медичні протипоказання до вакцинації.


Регулює дане питання стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», згідно якої дітям, які не отримали щеплень за національним календарем, відвідувати заклади освіти не дозволяється. Подібні застережні заходи пов'язані з тим, що наразі в Україні спостерігається ускладнена епідемічна ситуація та вже два роки триває спалах кору.


В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун наголосила:


— Підготовка до школи — це не тільки про те, що треба купити зошити та щоденники. Це, насамперед, про здоров’я. В умовах колективу невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко. І саме тому щоразу з початком навчального року кількість хворих на інфекційні хвороби різко зростає. Цього року ми хочемо запобігти цьому заздалегідь. І для цього нам потрібна допомога батьків — вакцинуйте своїх дітей, щоб захистити їх.


Відповідно до календаря щеплень, діти до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. У 6 років дітям роблять повторну вакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.


У випадку коли батьки відмовляться від вакцинації своєї дитини, вона все одно матиме право на доступ до шкільної освіти. Щоправда, батькам у такому разі треба буде обрати альтернативну форму навчання, наприклад, дистанційну чи індивідуальну.


Якщо дитина має протипоказання до вакцинації, їй надається відповідна довідка після обов’язкового медичного профілактичного огляду педіатром та іншими лікарями-спеціалістами. Чи допускати таких дітей до відвідування садків та шкіл, вирішує комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.


За задумом, дітей, які мають протипоказання до щеплення, мусить захищати колективний імунітет. Він формується, коли 95-98% людей у суспільстві вакциновані (у таких умовах інфекція просто не має, де поширюватися), проте Україна зараз далека від таких цифр. МОЗ пояснює, що вакцинуючись, ви не лише захищаєте своє здоров’я і здоров’я своєї дитини, а й долучаєтеся до формування колективного імунітету і дбаєте про здоров’я інших людей.


Важливо: якщо батьки раніше зробили фальшиві довідки про щеплення, вони можуть безперешкодно та безоплатно вакцинувати дітей. Для цього слід просто звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра.


Після проведення вакцинації на забудьте взяти довідку про отримані дитиною щеплення.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: obozrevatel.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

767
15 серпня 2019 15:14

Хоть что-то логичное и правильное. Из-за таких вот *** антипрививочниц и снова появляется корь, дифтерия и прочее. Не т прививки - сидите дома. Всё правильно.


18 4
73
26 вересня 2019 15:55

Цитата: Solenoid
логичное и правильное
Так где же по-вашему логика? Если ребенок привит, то он не заболеет. Странная логика. Вы, к слову, не читали, сколько привитых заболело? Почитайте. Ну да, интереснеое, возможно, нелогичное увидите.


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх