Громаді Кременчуцького району уряд підкине грошей на фестиваль

23.07.2019, 07:02 Переглядів: 3 401

 

Омельницька громада — серед переможців конкурсу мистецьких проектів «Малі міста – великі враження». У переможцях ще одна громада з Полтавщини — Опішнянська ОТГ

За підтримки уряду Омельницька об'єднана територіальна громада Кременчуцького району проведе фестиваль «Чарівна симфонія козацтва». Проект став переможцем конкурсу «Малі міста – великі враження», який проводило Міністерство культури. Перелік культурно-мистецьких проектів, на які частково будуть виділені гроші з Держбюджету, затвердив Кабмін. Переможці отримають по 350 тис грн на реалізацію своїх проектів.


«Фестиваль відбудеться 31 серпня – 1 вересня 2019 та присвячений композитору Петру Чайковському, козацький рід якого походить з с. Омельник. Гості заходу зможуть побачити балет, концерт класичної музики, виставку старожитностей, кінні змагання, майстер-клас гопака та гастрономічний фест», - йдеться на сторінці Омельницької ОТГ у Фейсбук.


У конкурсі переміг ще один проект з Полтавщини — Опішнянська ОТГ проведе фестиваль «Опішня СливаФест». Його проведуть 14 вересня.


- Опішню знають, як гончарську столицю, тепер же хочемо, щоб ми славилися ще й своїми сливами, – розповів Микола Різник, голова Опішнянської ОТГ, його цитує сайт проекту. «Малі міста – великі враження».


На фестивалі приготують забуті страви зі слив та відроджуватимуть забутий сорт — сливу-угорку, зокрема, висадять дві алеї слив. Крім того, у рамках фестивалю пройде конкурс краси «Міс слива».


Довідка

Проект «Малі міста – великі враження» – конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На реалізацію таких ініціатив у 2019 році Уряд виділив 50 млн грн.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх