З 1 січня 2018 року пенсіонери МВС отримають підвищену пенсію, – Аваков

1.03.2018, 10:17 Переглядів: 5 396

Усі категорії пенсіонерів системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України


 

За словами голови МВС Арсена Авакова, мова йде про військовослужбовців і працівників Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції. Відповідне рішення закріплене у постанові Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 року №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб».


- Прем'єр-міністр прийняв рішення по пенсіях для військовослужбовців та співробітників Міністерства внутрішніх справ. Йдеться про дві фундаментальні речі, які нам вдалося закріпити. Перше - всім категоріям пенсіонерів МВС, Прикордонної служби, Нацгвардії, ДСНС підвищена пенсія буде нарахована з 1 січня 2018 року. Тобто сьогодні рішення прийнято, із завтрашнього дня почнуться нарахування, - сказав Аваков.


Міністр пояснив, що для особового складу, який зараз перебуває на службі, будуть нараховуватися підвищені пенсії.


«За новим законом для людей, які зараз перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. В подальшому будь-яка індексація заробітної плати діючих офіцерів Національної поліції та Національної гвардії, ДСНС, ДПСУ буде прив’язана до пенсій», - сказав Аваков.


Держсекретар МВС Олексій Тахтай зазначив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати в новому перерахованому розмірі плюс доплата з 2016 року.


«Пенсії будуть визначатися за рахунок посадового окладу, спеціального звання та надбавки за вислугу років, визначені станом на 1 березня 2018 року, згідно з постановою Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 року. Виплата пенсій буде проводитися наступним чином - з 1 січня 2018 року старий розмір пенсії буде з'єднуватися з 50% від суми підвищення, з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року - старий розмір пенсії і 75% від суми підвищення, а з 1 січня 2020 року - повноцінно новий перерахований розмір пенсій», - пояснив Тахтай.


Нагадаємо, раніше Кабмін вирішив підвищити пенсії військовим до ухвалення відповідного закону.

 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх