Аліментники Полтавщини відпрацювали 350 тисяч гривень на суспільно корисних роботах

16.07.2019, 10:01 Переглядів: 1 282

 

200 тисяч з цих коштів — протягом першої половини 2019 року

З аліментників Полтавщини стягнули 350 тисяч грн шляхом притягнення їх до виконання суспільно корисних робіт. Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко, з цих коштів за перше півріччя 2019 року боржники відпрацювали 200 тисяч грн.


Суспільно корисні роботи як один із видів покарання неплатників аліментів ввели в Україні першим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває. Боржника можуть притягти до адміністративної відповідальності у вигляді таких робіт, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців.


- Судами задоволено 295 протоколів та винесено відповідні постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, з яких у І півріччі 2019 року винесено 158 постанов, – розповів очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.


А чотирьом боржникам, які ухилялись від відбування суспільно корисних робіт, суд змінив міру покарання на адміністративний арешт. Одна доба арешту дорівнює 15 годинам невиконаних суспільно корисних робіт, але строк не може перевищувати 15 діб.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх