Як правильно обрати бездротові навушники: кілька корисних порад

29.11.2022, 13:49 Переглядів: 3 764

 

Навушники вже давно стали невід’ємним атрибутом сучасної людини. Цей корисний девайс дозволяє нам слухати музику, книги або дивитися відео будь-де, не зважаючи на подразники. Перші навушники з’явилися ще в далекому 1891 році, а у 1910 набули звичного нам вигляду – з дугою, що утримувала пристрій на голові та дротами, які постійно плуталися. Але прогрес не стояв на місці, і наприкінці 90-х років минулого століття винайшли технологію передачі звуку за допомогою bluetooth. Про те, як працюють сучасні бездротові навушники, в чому їх переваги та як обрати модель, що підійде саме вам, ми розкажемо у цьому матеріалі.

Сучасні бездротові навушники можуть бути різної форми, розміру та кольору, триматися на голові, на шиї або просто у вусі. Єдине, що їх об’єднує - це чітка та якісна передача звуку без видимих елементів з’єднання з іншим пристроєм.

Принцип роботи бездротових навушників

Працюють вони так само, як і дротові аналоги, тільки сигнал передається не через дроти, а за допомогою короткочастотних хвиль. Зазвичай зв'язок встановлюється через Bluetooth, Wi-Fi або радіосигнал.

Отже, між джерелом сигналу (комп’ютером, смартфоном, плеєром) і приймачем (навушниками) виникає зв'язок через налаштування певних команд. На практиці це дуже просто та зручно. Приміром, щоб слухати музику зі смартфону, достатньо увімкнути функцію Bluetooth, і навушники самостійно знайдуть його. Залишається дозволити підключення – і можна насолоджуватися улюбленими мелодіями.

Для зв’язку між девайсами зазвичай використовується Bluetooth: він не має прив’язки до місцевості, тож можна вільно подорожувати та займатися справами під музику. На жаль, Wi-Fi та радіосигнал дещо обмежуть свободу пересування. Ці види зв’язку дають кращу якість передачі звуку, але різниця малопомітна пересічному користувачу.

 

Чому варто обрати саме бездротові навушники

Бездротові навушники мають кілька суттєвих відмінностей від дротових аналогів. Звісно, вони трохи важчі (адже мають акумулятор всередині) та потребують періодичної підзарядки, але переваг значно більше.

Плюси бездротових навушників:

  • повна відсутність кабелів та дротів, що робить пристрій набагато зручнішим;
  • не заважають під час фізичної активності;
  • такий пристрій працює навіть коли смартфон заряджається в іншому приміщенні;
  • широкий спектр моделей, які відрізняються кольором та дизайном;
  • зазвичай вони мають внутрішню пам’ять для зберігання файлів.

 

На що звернути увагу під час вибору

Звісно, вартість гарнітури або марка важливі, але експерти радять звертати увагу не тільки на це.

Що ще треба врахувати:

  • Звукоізоляція. Важливо, щоб навушники підтримували функцію активного шумозаглушення – в іншому випадку прослуховуванню улюблених композицій заважатимуть сторонні звуки.
  • Автономність роботи. Зазвичай цей параметр вказується виробником специфікації. Навушники-вкладиші мають зарядний футляр, який збільшує їх автономність у кілька разів.
  • Аудіо функції - частотний діапазон, чутливість і імпеданс. Людське вухо може сприймати звуки в діапазоні від 20 до 20 000 Гц. При цьому рівень гучності повинен бути не менше 95 дБ.
  • Мікрофон. Тут коментарі зайві, адже саме від його якості залежить можливість комфортно спілкуватися під час дзвінків.
  • Доступність та функціонал. Додатковими перевагами стане наявність функції кабельного підключеня, регулятора гучності а також опція вібрації та об’ємного звуку.
  • Вага. Ідеальні бездротові навушники мають важити не більше 300 грамів – в іншому випадку при використанні відчуєте певний дискомфорт.


Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх