Косоокість можна і треба вилікувати

9.11.2022, 11:00 Переглядів: 2 495

 

Своїм досвідом ділиться Ємченко Віктор Іванович, член-кореспондент Української Академії Наук, кандидат медичних наук, лікар-офтальмолог вищої категорії, автор 85 наукових праць, 17 винаходів, захищених патентами України.

Близько 2% людей на планеті Земля страждають на косоокість. Така патологія – це не тільки значний дефект у зовнішності, у косооких немає бінокулярного зору, відчуття глибини простору. З цим дефектом протипоказані роботи на верстатах, особливо на циркулярній пилці - загроза втратити пальці незрівнянно вища, ніж у людини з бінокулярним зором. Така людина не буде льотчиком, машиністом тепловоза та ін.

Косоокість в кожного пацієнта різна, індивідуальна. Тому й лікування має бути тільки індивідуальним. Лікування косоокості у дітей треба розпочинати якомога раніше. При вродженій косоокості – з 1 – 1,5 року, щоб запобігти ускладненням. Лікування починається з всебічного обстеження пацієнта, яке корисно сумістити з курсом апаратного лікування. Вчасно розпочате, воно нерідко дозволяє усунути косоокість та запобігти розвитку ускладнень. Якщо косоокість не вдається усунути за півроку (2 курси апаратного лікування), показане хірургічне лікування. Саму косоокість оперативним шляхом можна усунути в будь якому віці (і дорослим теж). Проте ускладнення, що виникли, через не вилікувану вчасно косоокість будуть заважати людині і у виборі професії, і в роботі, і взагалі, в житті. Найпоширеніше з таких ускладненнь – амбліопія.

Детально дізнатися про те, як вилікувати косоокість у Вашому випадку, а також отримати все необхідне лікування та усунути Вашу проблему можна в офтальмологічній клініці Ємченка за адресою: м.Кременчук, вул. Шевченка, 18/26.

Прийом за попереднім записом по тел. 097-524-28-32

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх