Контактні лінзи: як вибрати й придбати у зручний спосіб?

6.07.2022, 12:00 Переглядів: 2 657

 

Контактну корекцію зору обирають для себе люди, що найбільше цінують комфорт і практичність таких виробів, як м’які контактні лінзи.

Насправді, лише на перший погляд може здатися, що користуватися контактними лінзами непросто. Якщо ви знаходите свій продукт і звикаєте до нього, цей виріб стає просто незамінним. І авжеж, щодня у контактних лінзах ви насолоджуєтеся чітким зором.

Як вибрати контактні лінзи?

Основним помічником під час вибору зазвичай стає рецепт від офтальмолога. Контактні лінзи — це медичний виріб і самостійним призначенням краще не займатися. Далі цікавіше: навіть якщо ви вже користуєтеся окулярами для корекції зору, то рецепт на них може відрізнятися від рецепта на лінзи. Тому перша порада для новачків — консультуйтеся з лікарем, перевіряйте зір, а вже потім обирайте контактну корекцію. 

Якщо ж контактними лінзами ви користуєтеся не вперше, то новенькі простіше простого купити онлайн, наприклад, в інтернет-магазині Linza, де і асортимент розмаїтий, і доставка буде безкоштовною.

 

Різні лінзи — різне призначення 

Знаючи свій діагноз, ви маєте обирати контактні лінзи з огляду на їх призначення: сферичні для корекції короткозорості чи далекозорості, торичні — для астигматизму, мультифокальні — для пресбіопії.

До того ж, при виборі контактних лінз потрібно зважати на їх оптичну силу та радіус.

Лінзи якого б призначення ви не потребували, завжди надавайте перевагу оригінальній і сертифікованій продукції від світових виробників, наприклад, Alcon, Bausch&Lomb, Cooper Vision, Johnson&Johnson, OKVision тощо.

 

Обирайте лінзи з урахуванням свого образу життя

Сучасні контактні лінзи забезпечують комфорт носіння за абсолютно різних умов. Контактні лінзи найчастіше обирають для себе люди, що ведуть активний образ життя, багато подорожують, займаються спортом тощо. Мова про такі види діяльності, коли окуляри можуть бути трохи недоречними. Наприклад, у басейні.

Водночас з огляду на власний ритм життя потрібно обирати й різні лінзи. Наприклад, для занять спортом чудово підходять одноденні лінзи. Використовуючи їх у конкретні дні, а після використання викидаючи, в решту часу ви можете носити окуляри. А якщо ви часто їздите у відрядження і надаєте перевагу контактним лінзам, то краще обирати такі, в яких можна спати, щоб не перейматися питаннями догляду в дорозі. Тож, які різновиди лінз бувають з урахуванням режиму носіння й заміни?

Режим носіння може бути денний (коли лінзи знімають на ніч) та пролонгований від 2 до 30 діб (протягом вказаного періоду лінзи можна носити й під час сну).

За режимом заміни контактні лінзи бувають одноденними, місячними, квартальними і навіть річними. Однак, якщо одноденні лінзи після використання викидають, то решта різновидів потребують простого, але й ретельного догляду з використанням спеціальних розчинів для дезінфекції.

І контактні лінзи, і розчини для догляду за ними, і зволожуючі краплі для очей зручно купувати онлайн в інтернет-магазині Linza. З будь-якими питаннями можна звернутися до професійних консультантів, що надають компетентну допомогу при виборі.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх