Коледж КрНУ імені Михайла Остроградського запрошує Вас на День відкритих дверей

24.01.2022, 11:30 Переглядів: 3 123

 

Шановні випускники 9-11 класів, професійно-технічних училищ та їх батьки!

Коледж КрНУ імені Михайла Остроградського запрошує Вас на День відкритих дверей, що відбудеться 29 січня 2022 року о 12:00!

Дамо відповідь на всі Ваші запитання, ознайомимо із переліком спеціальностей, матеріально-технічною базою, правилами прийому на 2022 рік!

Чекаємо на Вас!

https://www.kkrnu.ukr.education

Коледж Кременчуцького національного університету

імені Михайла Остроградського

Історія коледжу бере початок від виробничих майстерень Крюківського вагонобудівного заводу у 20-х роках ХХ століття. З часом на базі цих майстерень було створено Крюківський машинобудівний технікум, який був єдиним навчальним закладом, що здійснював підготовку інженерно-технічних фахівців для всіх підприємств міста. За ці роки заклад пройшов багаторічний шлях освітньої діяльності, понад 20 років перебуває у структурі університету і має назву Коледж Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

 

На даний час заклад здійснює підготовку за десятьма освітніми програмами ступеня фахового молодшого бакалавра: «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів», «Виробництво автомобілів і тракторів», «Обробка матеріалів на верстатах і автоматичних лініях», «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної та нафтогазопереробної промисловості», «Зварювальне виробництво», «Ливарне виробництво чорних і кольорових металів і сплавів», «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж», «Обслуговування та ремонт електропобутової техніки», «Економіка підприємства», «Фінанси та кредит», «Право». А також за однією програмою першого бакалаврського рівня зі Зварювання. В коледжі навчаються 1100 студентів. Підготовку фахівців здійснює висококваліфікаційний викладацький склад: 58 мають вищу кваліфікаційну категорію, один – доктор технічних наук, чотири кандидата технічних наук.  

На теперішній час підготовка фахівців освітньої програми «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж» (технік-програміст) користується постійним попитом як на вітчизняному, так і на зарубіжному ринку праці, якісна підготовка забезпечується сучасною матеріальною базою, яка налічує майже 100 персональних комп’ютерів, сучасні обладнанні лабораторії та кабінети, великі спортивний та актовий зали  і гуртожиток.  Крім того, навчальні аудиторії містять мультимедійні проєктори, які придбані за останні 10 років. На сьогоднішній день в коледжі функціонує шість комп’ютерних лабораторій та кабінетів, два з яких було створено за останні декілька років.

Студенти здобувають навики практичної роботи не тільки на уроках теоретичного, а й під час виробничого навчання, яке проходить в майстернях коледжу, обладнаних сучасною комп’ютерною та офісною технікою. У 2021 році коледж поновив базу двома інтерактивними дошками, що надають можливість викладати навчальні дисципліни в умовах змішаного та дистанційного навчання.

Кваліфікація техніка-технолога зварювального виробництва увійшла в п’ятірку професій, які користуються найбільшим попитом на сучасному ринку праці, адже у час швидкого зростання машинобудівної та будівельної галузей саме в електрогазозварниках виникає найгостріша потреба.

У 2020 році коледж на базі Крюківського вагонобудівного заводу впровадив елементи дуальної форми навчання згідно угоди, яка була складена між коледжем і підприємством. Студенти навчального закладу отримують в аудиторіях і лабораторіях теоретичну підготовку відповідно до навчального плану, після чого отримують направлення на навчальну практику на підприємство, по закінченню якої їм присвоюють третій розряд електрозварника та зварювальника на автоматах та напівавтоматах. Виробничі (технологічну і переддипломну) практики проходять у цехах і відділах Крюківського вагонобудівного заводу.

У 2019 році для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» відповідно до Програми поглибленого виробничого навчання (практики) за фахом та з метою збалансування теоретичної і практичної складових навчального процесу, розвитку фахових компетенцій студентів та покращення їх конкурентоздатності на ринку праці, підвищення академічної мобільності в контексті євроінтеграції, коледжем був укладений договір про співпрацю з Центрум Дорадцтва Едукаційнего ТОВ (Республіка Польща), згідно з яким сторони спільно реалізують програми студентської мобільності з використанням інноваційних дидактичних методів на базі центрів досліджень і розвитку високотехнологічних компаній та їх виробничих потужностей на території Польщі у двох формах: виробнича практика студентів та післядипломне стажування випускників; змішане навчання із застосуванням дуального навчально-виробничого процесу. Протягом трьох років студенти коледжу направляються на підприємство LG Ekectronics у місто Млава.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх