На Полтавщині збільшилася кількість місць, де заборонено рибалити

23.11.2021, 16:00 Переглядів: 2 724

 

До переліку зимувальних ям Полтавської області внесли ще одну ділянку водойми площею 19 га. Це місце, де річка Коломак впадає у Ворсклу: від автодорожнього мосту траси Е-40 вгору за течією впродовж 250 м та вгору за течією Коломака до залізничного мосту. 

Загалом на території Полтавської області визначено 17 місць із зимувальними ямами, які контролює Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства. Ці ділянки позначені на інтерактивній онлайн-карті.

 

Ловити на зимувальних ямах забороняють, щоб уберегти рибу від зникнення. За словами фахівців, з настанням холодів у риби знижується активність і сповільнюється ріст. Вона стає надто вразливою — майже не їсть, тому мляво реагує на подразники, збирається у зграї й прямує до зимувальних ям.

Для зручності пошуку зимувальних ям ми розробили інтерактивну онлайн-карту на 2021-2022 роки. На ній є перелік місць, де заборонено промисловий, любительський та спортивний вилов риби з 1 листопада до кінця зими, —  говорить начальниця Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич. 

 

Тих, кого застукають за рибалкою на забороненій території, оштрафують на 170 грн. Якщо це робитимуть забороненими знаряддями, отримають ще 680 грн штрафу. Також порушнику нарахують збитки за кожну незаконно виловлену рибину відповідно до нових такс: за одного сома – 5 117 грн, товстолоба – 3 638 грн, судака – 3 587 грн, щуку – 3 468 грн, окуня – 3 162, ляща – 1 649 грн тощо.

Втім це не означає, що взимку треба назовсім змотати вудки. Вилов за межами зимувальних ям із дотриманням усіх норм і правил дозволяється. 

ГО «Громадський рибоохоронний патруль Полтавщини»

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх