Водохреще біля «Івушек» - святкування з турботою про людей

22.01.2020, 17:00 Переглядів: 2 898

 

Цьогорічне святкування Водохреща на Сухому Кагамлику зібрало велику кількість гостей. Пригощення від організаторів заходу, ресторану “Івушкі”, також вражає - у якості компліменту від шеф-кухаря присутнім подали 100 літрів чаю та більше 900 грінок з салом!

Неочікувано приємним для організаторів став ажіотаж навколо святкування Водохреща на березі Кагамлику. Колектив ресторану «Івушкі» ледь встигав кип’ятити воду, щоб почастувати гаряченьким напоєм кожного гостя. Кременчужани приходили сім’ями, дружніми компаніями і навіть цілими робітничими бригадами!


Більшість гостей чекала святкового богослужіння, що  почалося, як і було заплановано,  об 11.30. Запрошений на захід священик провів традиційний обряд освячення води, яку гості привозили с собою або набирали з великої ємності, заздалегідь підготованої організаторами святкування. Так що всі присутні  мали змогу зробити запас свяченої води для себе й своєї родини.


Також була освячена хрещенська купіль. До якої одразу ж вишикувалася черга з бажаючих зануритися у цілющу і дуже холодну воду. На щастя, довго мерзнути нікому не довелося. Адже адміністрація ресторану «Івушки» посприяла встановленню роздягалень майже біля самого спуску до води. Виринув – і одразу побіг в тепло одягатися.


“Я прихожу сюди на Водохреще вже не вперше, - ділиться враженнями мешканець Молодіжного Олексій. – Взагалі, ми з друзями моржуємо майже всю зиму, пірнали й на Дніпрі, й на Кагамлику в різних місцях. Але на свято – тільки до «Івушек». Бо сюди друзі приходять, колеги. Усім подобається, що є роздягальні і зручний дерев’яний настил аж до самої води.  Не доведеться тягти додому повні шкарпетки піску.”


Не зважаючи на те, що все святкування відбувалося на свіжому повітрі, на холод ніхто не скаржився. Гарячий чай та інші зігріваючі напої  у подарунок кожному гостеві робили свою справу. Кому ж і цього мало,той міг посмакувати звеселяючий глінтвейн від чарівниць ресторану та радісно фотографуватися на фоні  зимового Сухого Кагамлику.


У якості компліменту від шеф-кухаря всіх присутніх частували вишуканими  гріночками з  сальцем та солоними огірочками. Їх довелося зготувати майже 1000 штук! Та в «Івушках» цьому тільки раді. Значить, люблять і цінують кременчужани їхню турботу, раз приходять з року в рік на свято і запрошують друзів.


Традиційний обряд освячення води батюшкою, пірнання в облаштовану купіль, комфортні умови для всіх гостей, смачна кухня, веселий настрій народного гуляння та шикарна атмосфера свята- таким запам’яталось Водохреща на “Івушках”!

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх