Анатолій Гриценко: коли люди матимуть гідну роботу і зарплатню у 500 євро, то не будуть виїжджати за кордон

12.12.2018, 14:30 Переглядів: 1 301

 


У вівторок, 11 листопада, Полтавщину з робочим візитом відвідав лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

 


Він виступив на місцевому телебаченні та радіо, де відповів на запитання жителів міста і області. А також зустрівся з полтавцями і партійцями місцевого осередку. Політик розповів про те, чому не варто боятися воєнного стану і коли його варто було запроваджувати, вказав на недоліки бюджету-2019, за яким українці мають жити цілий рік, а також розказав, які кроки зробить на посаді президента для того, аби забезпечити українцям робочі місця і достойні зарплати.
За плечима у Анатолія Гриценка – Суворівське училище, яке він закінчив із золотою медаллю, освіта у США, служба в українській армії. Тож, введення воєнного стану в 10 областях. він оцінив фахово і одразу вказав на фальш у діях влади.


— Після оголошення воєнного стану у людей з'явилася тривога, занепокоєння. Вони не стали впевненішими в собі. Матері турбуються — призвуть синів чи не призвуть. Тож хочу заспокоїти полтавців та всіх українців: не піддавайтеся на всілякі залякування, що завтра — війна. Зрозуміло, що Росія агресор і з її боку можливі усілякі провокації. Але для того, щоб з цим впоратися, не треба воєнного стану, не треба комендантської години та кілька хвиль мобілізації, - заявив Анатолій Гриценко під час спілкування з полтавцями.
- Навіщо морочити голову людям? Це передвиборча фальш і вона — очевидна. Бачимо, як чиновники їдуть відпочивати закордон у відпустки. Президент читає лекції у Києві, відкриває електрички, зустрічає друзів на День народження. Якби справді чатувала небезпека і на порозі була війна, то вся державна машина перейшла б на цілодобовий режим. Не було б усіх цих ігрищ. Тож цей «дощ» пройде. Лишилося почекати ще два тижні. І життя продовжиться. Але армія та розвідка мусить тримати руку на пульсі і реагувати на плани чи дії Росії. Бо, на жаль, той «дощ» — надовго.
Одне з першочергових завдань для Гриценка на посаді президента – навести лад у силових структурах. Силовики, на його думку, повинні забезпечувати правопорядок в країні і охороняти спокій громадян, а не тиснути на підприємців.
— Служба безпеки має захищати народ та країну. А не лізти брутально в життя будь-кого. Не дозволю їй втручатися в економічні процеси. Тиснути та мордувати бізнес. Усі правоохоронні органи мають займатися своєю справою — забезпечувати спокій у суспільстві. Це питання потрібно поставити в правильні рамки. І я, як президент, це зроблю, – зауважив лідер партії “Громадянська позиція”.
Нова влада має наводити порядок і розвивати економіку – водночас. Що і буде робити – переконує Гриценко. Адже при нинішніх умовах люди в країні змушені виживати.


— Людей нині турбує недоступність ліків, медичного обслуговування, завищені тарифи. Це принизливо, коли бабуся купує в магазині два яйця і буханець хліба, бо більше їй не по кишені. Також лякає відсутність робочих місць. Але відповідь на ці всі питання лежать у площині економіки. Тому для мене — це пріоритет номер один. Потрібно допомагати підприємцям створювати робочі місця, виводити на світло зарплату, щоб вона у нас мінімально сягала 500-700 євро. Тоді не буде потреби виїжджати за кордон, залишаючи удома родину.


 
Нинішня влада намагається виправдати економічну кризу, у яку загнала країну, пільгами та субсидіями. Але при цьому, у бюджеті на наступний рік на одного солдата виділили майже у 12 разів менше грошей, ніж на одного депутата – підкреслив Гриценко. Зокрема, фінансування одного солдата становить – 13 700 доларів на рік, а народного депутата – 158 тисяч доларів. І це ще не всі вражаючі цифри цього кошторису.
— Хочу відзначити кілька фактів. Нам пообіцяли освітню і медичну реформу. Але зарплату медиків та вчителів на наступний рік заморозили. З таким підходом неможливо отримувати якісну освіту та медичні послуги. Зрештою кожен буде доплачувати і переплачувати зі своєї кишені. Тому бюджет не відповідає реаліям. Натомість на президентський піар і його фонд заклали мільярд гривень. Також хочу підкреслити, що на утримання солдата передбачили суму у вісім разів меншу, ніж для депутата, який сидить в теплому приміщенні і просто тисне на кнопку. На лікування президента, депутатів та міністрів передбачили 900 мільйонів, а на всіх, хто пройшов АТО, і кого треба справді підтримати — усього 120 мільйонів. Таким чином принизили армію. Тому у цей документ новій владі доведеться вносити зміни. Але це стане можливим тільки після виборів, – заявив лідер «Громадянської позиції».


Зауважимо, що Анатолій Гриценко є лідером президентських рейтингів. Крім того, саме Гриценка українці бачать лідером об’єднаної опозиції – про це свідчить опитування, проведене соціологічною групою «Рейтинг». Сам політик радить всім прийти на вибори і проголосувати головою, звертаючи увагу на дії кожного кандидата, а не його передвиборчі лозунги. А також – закликає представників демократичної опозиції об’єднуватися і працювати разом заради майбутнього країни. Нагадаємо, лідер руху «Хвиля» Віктор Чумак підтримав Гриценка, як єдиного кандидата у президенти. У понеділок політики заявили про об’єднання.

Юрій Іванов

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх