Кременчужанка Юлія Володимирівна збирається балотуватися у Президенти?

23.05.2018, 15:00 Переглядів: 17 705

     

Керівник першого освітнього центру міста Insha Osvita, корінна кременужанка, Цибульська Юлія бере участь у всеукраїнському телевізійному проекті «Нові Лідери», який представляють SLM та провідні громадські організації України.

Ми вирішили з’ясувати, яку ідею представила Юлія Цибульська в рамках даного проекту, як підтримати цю ідею та учасника у перегонах, та чи чекає на країну поява нової Юлії Володимирівни?


- Юліє, Ваша участь у даному проекті – це перший крок у політику?
(сміється) Знаєте, якщо був би рейтинг запитань,пов’язаних з проектом, які я чую найчастіше, цей би отримав золото. Можу вас запевнити – йдучи на даний проект, я переслідувала виключно суспільно-корисні цілі, без натяку на політичну складову. Особисто для мене це – найкращий шанс бути почутою в рамках всеукраїнського масштабу. Тому свій шанс я використала, і вважаю це правильним кроком.


- Розкажіть про ідею, з якою ви пройшли перший відбірковий етап проекту «Нові Лідери»
Ми розробили концепцію проекту «Інша Освіта» - мережі сучасних освітніх центрів нового покоління, де кожний бажаючий, незалежно від віку, зможе набути необхідні компетенції, отримати якісні знання та нові навички, професійно переорієнтуватися, впровадити свої власні ідеї та винаходи у дослідницьких лабораторіях, що будуть обладнанні останніми надбаннями в сфері технологій. Наша мета та місія полягає  у створенні умов, за яких якомога більше людей матимуть доступ до якісної, інноваційної сучасної освіти та знань.


- Як виникла така ідея та що вас спонукало до створення освітнього центру «Інша Освіта»?
Я вважаю, що освіта в ХХІ столітті – майже єдиний соціальний ліфт для людини. В еру високих технологій та наукового прогресу схема заробітку купив дешевше-додав маржу-продав дорожче, як у минулому, просто не працює. Аби бути успішним, необхідно бути освіченим та створювати додаткову вартість. Проаналізуйте світовий ринок праці та глобальні тенденції. На Давоському форумі вже вкотре окрема панельна дискусія присвячується освіті, професіям майбутнього, навичкам, які дозволять людині конкурувати з роботами в майбутньому. Більше того, не хочу нікого засмучувати (сміється), але вчитися людству потрібно буде все життя. У світі, що швидко змінюється, потрібно навчитися жити за новими правилами.


- Які проблеми ви бачите в сфері освіти в Україні?
Якщо не брати до уваги реформу освіти, можу сказати, що я виділяю декілька проблем в цій сфері:
1. Люди припинили читати. Кожний маркетолог вас запевнить у цьому. В цьому явищі є свої причини, але це вже окрема тема
2. Неспроможність орієнтуватися в потоці інформації та критично мислити. Будь-хто може написати будь-що. Моя порада – перевіряйте джерела та критично ставтеся до будь-якої інформації.
3. Відсутність вміння та бажання вчитися. Тому що методологічна основа освіти нашої країни – застаріла та недієва. Вона не спонукає до пізнання. Складні терміни в книжках пояснюються ще складнішими. Якщо ви коли-небудь публікували наукові статті, читали їх або здавали дипломну роботу на тему, в якій дійсно складно віднайти проблематику, ви зрозумієте, про що я. В мене є досвід проходження освітніх курсів за кордоном. Головна їх відмінність – у вмінні викладача зробити складне простим. У вмінні на простих зрозумілих речах пояснити, як працює той чи інший принцип, механізм, пристрій. Для цього не потрібно засилля термінів. І в цьому є геніальність.
4. Відсутність державної підтримки по професійному переорієнтуванню населення. Зараз пишуть про те, що через 5 років  багато спеціальностей та професій стануть непотрібними. Як наслідок, багато освічених людей втратять роботу та можливість отримувати кошти на життя. І завдання держави – передбачити ці процеси та вчасно допомогти змінити вид діяльності та набути нові навички та компетенції. Це те, що в обов’язковому порядку повинно гарантуватися державою. Тому що, замість того, аби періодично роздавати рибу, краще дати вудила та навчити її ловити.
 

- Які кроки ви вже зробили в рамках реалізації даного проекту та що плануєте зробити найближчим часом?
Ми обрали для себе соціально-відповідальний тип ведення бізнесу. Це коли ти частину отриманого від ведення бізнесу прибутку спрямовуєш на розвиток і впровадження соціальних проектів та ініціатив. В рамках таких ініціатив, ми запровадили регулярні безкоштовні заняття англійською та польською мовами. Протягом заняття ми намагаємося не використовувати рідну мову, таким чином штучно створюючи прототип мовного середовища. Ми вчимо мови, співаючи під живу акустичну гітару, граючи в інтерактивні ігри, дивлячись відео (наш центр обладнаний сучасними плазмовими екранами).

Наша молода, творча, ініціативна команда переконує, що навчання – то не нуденна справа, а цікавий та пізнавальний процес в колі однодумців. Ми створили те ідеальне освітнє середовище, в якому приємно навчатися іншим та в якому навчаюся я сама. Але це тільки початок. Місяць тому ми впровадили ІТ-освіту в рамках нашого центру. Кажуть, одна з головних  якостей характеру ІТ-спеціаліста  – це бути посидючим. І зараз ми хочемо допомогти тим, хто волею долі прив’язаний до інвалідного візка та не може дозволити собі таку звичну для нас розкіш, як просто ходити.

Ми плануємо зробити безкоштовні курси з програмування для людей з інвалідністю. Місце, періодичність занять, учбовий план – все це ще на стадії ідеї та розробки, але ми віримо, що наші ініціативи підтримають та разом ми зможемо зробити значно більше.  Також на черзі – робота з дітьми-сиротами. Ми прагнемо масштабувати наші соціальні ініціативи та бути корисними.


- Кого плануєте долучати до участі в рамках проекту Інша Освіта для всіх? З ким будете співпрацювати?
Я дуже сподіваюся, що місцева влада, в особі нашого мера Віталія Малецького, підтримає наші ініціативи та буде сприяти такій добрій та корисній для громади справі. Також ми будемо звертатися до меценатів, спонсорів, небайдужих та активних громадян, що мають певну життєву позицію та яким небайдуже те, що відбувається навколо. Також я впевнена, що нас підтримає комунальне підприємство «Кременчукінвест», бо вони завжди підтримують цікаві бізнес-ідеї та проекти.


- Ваша ідея, безумовно, цікава, корисна, та більше – дуже потрібна в наш час. Як людині проголосувати за Вашу ідею?
Весь процес триватиме не більше 3 хвилин. Потрібно перейти за посиланням та натиснути кнопку Проголосувати. Реєстрація обов’язкова, бо таким чином організатори виключають можливість голосування роботами. Я щиро вірю, що нас підтримають. Що ми разом зможемо набагато більше. Мені не дає спокою досвід Сингапуру, де одною із рушійних сил прогресу країни слугувала саме освіта, то чому Україна не зможе повторити цей історичний досвід?


Посилання на програмну мету Цибульської Юлії Володимирівни  


 


inshaosvita.com.ua



Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх