На Полтавщині інтернет-шахраї ошукують людей

27.01.2023, 14:55 Переглядів: 1 810 Коментарів: 1

 

Постраждали жителі Лубенської та Кременчуцької громад

Мешканців Лубенської та Кременчуцької громади ошукали шахраї в інтернеті під приводом фінансової допомоги. Про це повідомила Національна поліція Полтавщини.

Шахраї створюють сторінки-клони офіційних сторінок, де пропонують громадянам, які постраждали від війни, ввести персональні дані та номери банківських карток для отримання начебто соціальних виплат.

Житель Лубенської громади став жертвою аферистів у одному із мобільних месенджерів. Чоловік перейшов за посиланням, яке йому надала невідома особа. У результаті чого із банківського рахунку потерпілого зникли кошти в сумі близько 5 тисяч гривень.

Також, житель Кременчуцького району натрапив на шахраїв соцмережі «Фейсбук». Чоловік побачив оголошення про виплату грошової допомоги, перейшов за посиланням, після чого з його картки списали 5 тисяч гривень.

За усіма фактами шахрайських дій поліція Полтавщини розпочала кримінальні провадження за статтею 190 ККУ. Наразі вживаються заходи щодо встановлення злочинців та притягнення їх до юридичної відповідальності.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

875
27 січня 2023 16:27

...Також, житель Кременчуцького району натрапив на шахраїв соцмережі «Фейсбук». Чоловік побачив оголошення про виплату грошової допомоги, перейшов за посиланням, після чого з його картки списали 5 тисяч гривень... Скажіть будьласка, яким боком переплітається Фейсбук з банківською карткою? Або журналісти не правильно описали випадок, або шось тут не так.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх