За антиукраїнські пости у ВКонтакте кременчужанин отримав три роки умовно

5.12.2021, 12:34 Переглядів: 2 496 Коментарів: 5

  

Чоловік був підписаний на кілька заборонених сторінок та розповсюджував дописи

Автозаводський райсуд Кременчука, 22 листопада, виніс вирок Михайлу Ш.. Чоловік у 2014 році на своїй сторінці ВКонтакті поширював дописи про підтримку незаконних формувань «ДНР» та «ЛНР». Також він робив антиукраїнські публікації. Згідно з реєстру судових рішень суддя Ліна Обревко призначила чоловіку три роки умовного ув’язнення.

Неповнолітній Михайло Ш. у квітні і травні 2014 року розмістив на своїй сторінці кілька дописів та коментарів антиукраїнського змісту.

 

Серед дописів було (збережено орфографію та мову оригінала):

  • «Харьков это русский город»
  • «В любой непонятной сиуации вступай в состав Росии»
  • «Запомни этот день. Донецкая и Луганская народные республыки сегодня, 24 мая, подписали документ об обьеденении в ставе единого государства „Новороссия“, сообщает кореспондент. Слава Новороссии! Воля и труд!»
  • «Луганская и Донецкая республики обьеденились в Новороссию. Да здраствует Новороссия!»
  • «Вперед! Освободим Новороссию от укропов!»
  • «С другой стороны - СБУ и ЦРУ США сейчас запустили машину провокации против России: - убивают и массово и женщин и детей, чтобы спровоцировать Россию на ввод войск. Да, они твари, и кара им - смерть»

Знайомі Михайла Ш., які побачили дописи, звернулися до СБУ й у листопаді 2018 розпочалося кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 ККУ (Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Під час перевірки слідчі СБУ з’ясували, що Михайло Ш. підписаний на групи і сторінки «Антимайдан», «Веселый чекист», «Сталинский коммунистический союз», «Новороссия - ДНР», «Сталин. Вспоминаем вместе», «Украины больше нет», «Сводки от ополчения Новороссии», «Наша родина - ССР». Хлопцю повідомили про підозру, а в березні 2019 року - справу передали до суду.

У суді чоловік відмовився надавати покази. 

За сукупністю доказів і результатів семантичних експертиз, суддя визнала Михайла Ш. винним в умисних діях, спрямованих на розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч.1 ст. 110 ККУ).

Оскільки під час вчинення злочину Михайло був неповнолітнім - в якості покарання призначили кременчужанину три роки умовно з іспитовим терміном 1 рік. 

За інформацією видання Полтавщина, Михайло щодня користується своєю сторінкою ВКонтакті та досі підписаний на групи з назвами «СССР - Вспоминаем вместе» та «Сталин. Вспоминаем вместе», а також має у друзях сторінки «Красный Комиссар» і «Народно-Освободительное-Движение Кременчуг (Громада)». У вересні цього року Михайло Ш. був зарахований на 1-й курс одного з київських ЗВО, де зараз вивчає спеціальність «Інформаційні системи та технології».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

680
6 грудня 2021 12:53

жаль что нельзя лишать гражданства и высылать в ту ж* мира за которую он топит.


8 10
1 179
6 грудня 2021 13:07

Если он на тот момент был несовершеннолетний, то он 100% проецировал мысли всей своей семьи. Значит именно так его воспитывали. Значит именно так думают его ватные родители и ближайшие родственники. Яблоко от яблони недалеко падает...

Я думаю папаша и мамаша им гордятся. *** от гордости, как ихний *** дерзит в тылу ненавистной им Украины.


7 10
294
6 грудня 2021 14:26

Не можна позитивно ставитись до таких дій хлопця, який внаслідок чи то виховання, чи то інших причин, так любить Росію і ненавидить свою країну.

 

Проте: Платон друг, а істина дорожча: як юрист можу впевнено сказати, що немає в його діях з розповсюдження тих дописів складу злочину, передбаченого ст. 110 КК України....

 

Ці дії не є кримінально караними, вони підлягають лише моральному осуду. 


8 2
767
6 грудня 2021 15:42

За другие группы говорить не буду, но вот конкретно вот эта, Наша родина - ССР, вызывает очень большие сомнения. Все кто родился до 91 года, родом оттуда. Так за что судить то?


8 3
325
6 грудня 2021 16:38

Цитата: Solenoid

За другие группы говорить не буду, но вот конкретно вот эта, Наша родина - ССР, вызывает очень большие сомнения. Все кто родился до 91 года, родом оттуда. Так за что судить то?

Я и моя семья потеряли родной дом. Некоторые мои друзья - жизнь и здоровье. Ради трупа СССР, каким там видит его в своей голове один кремлевский персонаж. А так, да, чего уж там. Ума у вас нет понять это.


6 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх