На Полтавщині винесли вирок чоловіку, який задушив свого товариша табуреткою

24.06.2019, 07:14 Переглядів: 2 288

Обвинувачений має наступні 8 років провести за ґратами та отримувати психіатричну допомогу

 

Днями Ленінський районний суд Полтави виніс вирок раніше не судимому чоловіку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


Вбивство сталося 28 червня 2018 року. Обвинувачений перебував у будинку потерплого, там вони разом відпочивали та розпивали спиртні напої.


Потім між чоловіками виникла сварка, яка переросла у бійку, - йдеться у тексті вироку. Обвинувачений ударив кулаком потерпілого в тулуб, в результаті чого останній впав на підлогу.


Потім обвинувачений вийшов із будинку, знайшов на порозі дерев'яну палицю, взяв її до рук, повернувся до будинку, та почав бити товариша, який лежав на спині. Чоловік наніс не менше чотирьох ударів по голові, не менше п'яти ударів у грудну клітину, не менше чотирьох ударів по лівій руці та не менше двох ударів по правій руці.


Після цього придавив шию потерпілого дерев'яним табуретом. Чоловік помер на місці. Згідно з висновком експерта, причиною смерті потерпілого стала механічна асфіксія в результаті стиснення органів шиї тупим предметом.


Обвинувачений в судовому засіданні вину у вчиненому злочині визнав повністю і пояснив, що він 28 червня близько 3.00 зайшов до будинку потерпілого, запропонував випити пляшку горілки з нагоди свого дня народження, на що той погодився.


Далі вони разом сиділи та випивали горілку, коли обвинувачений через деякий час захотів піднятися з-за столу, то потерпілий несподівано ударив його у груди, на що він у відповідь завдав удару правою рукою в голову. Від цього удару потерпілий впав на підлогу та в нього почався приступ епілепсії.


Після чого обвинувачений взяв палицю, яка знаходилася на дворі біля дверей, та наніс приблизно один удар в голову та приблизно п'ять ударів в шию. Потім взяв дерев'яний табурет і придавив ним шию, дерев'яний табурет утримував приблизно декілька хвилин.


Після чого обвинувачений пішов до кафе, біля якого зустрів охоронця, та попрохав у нього телефон і сам зателефонував у поліцію. Через деякий час до кафе приїхала поліція та його затримали.


Чоловіка визнали винним та призначили покарання у виді восьми років позбавлення волі. Також до обвинуваченого мають застосувати примусові заходи медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку за місцем відбування покарання.

Теги: вбивство
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх