Правоохоронці накрили потужну наркомережу: «товаром» торгували на території 13 областей, серед яких й Полтавщина

11.04.2019, 16:34 Переглядів: 5 162 Коментарів: 5

 

У наркобізнесі було задіяно 80 осіб. Близько тисячі правоохоронців працювали над тим, щоб припинити діяльність наркомережі

Правоохоронці припинили діяльність потужної злочинної організації, яка займалася виготовленням та розповсюдженням особливо небезпечних, важких наркотиків на території 13 областей України. За попередніми підрахунками щомісячний обіг наркобізнесу складав 10 мільйонів гривень, - йдеться на сайті Нацполіції України.


Працівникам Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у 2018 році стало відомо про групу осіб, учасники якої виготовляли, зберігали та збували наркотичні засоби та психотропні речовини:

  • марихуану;
  • кокаїн;
  • амфетамін;
  • метамфетамін;
  • ЛСД;
  • «гриби».

У результаті почали кримінальне провадження за ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Встановили, що викрите угруповання має стійку ієрархічну структуру: має лідера, головних та «рядових» учасників, користується конспірацією. У наркобізнесі брали участь понад 80 осіб, в переважній більшості – уродженці Одещини, Миколаївщини та Чернігівщини.


Організатор наркоугруповання – 27-річний раніше судимий за незаконні операції з наркотиками уродженець Одеської області, мешканець Києва. «Права рука» лідера – його 23-річний земляк, нині теж мешкає у столиці, до «бізнесу» залучив всю свою родину.


Фінансовий контроль, легалізація доходів та роль операторів інтернет-магазинів виконували співмешканки головних організаторів – 23-річна та 24-річна жительки Києва. Одна з них зареєстрована як фізична особа-підприємець в Одесі та є власницею кількох об’єктів нерухомості у столиці.


«Закладчиками» були молоді люди, віком від 17 до 25 років, серед яких і хлопці, і дівчата. Крім того, за інформацією поліції, батьки цих осіб, в переважній більшості, знали про кримінальний заробіток своїх дітей та навіть сприяли їм, зберігаючи вдома наркотичний товар.


Товар, сировину для його виготовлення та обладнання для лабораторій зловмисники пересилали поштовими переказами, кур’єрськими службами та залізничними потягами. Збували наркопродукцію за допомогою чат-бота в одному з меседжерів, де клієнти обирали тип наркотика, кількість, місце отримання та реквізити для оплати.


Кошти, одержані від продажу, зберігалися на електронних гаманцях, потім перераховувалися на банківські картки фігурантів.


Близько тисячі правоохоронців працювали над тим, щоб припинити діяльність наркомережі. Проведели майже 170 обшуків у столиці, Київській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Чернігівській та Харківській областях за адресами мешкання фігурантів, розташування нарколабораторій, теплиць та зберігання наркотовару. Вилучили:

  • 1,8 тонни прекурсорів (вихідний компонент або учасник проміжних реакцій при синтезі будь-якої речовини);
  • майже тисячу пігулок Екстазі;
  • 57 кілограмів марихуани;
  • 41 кілограм амфетаміну;
  • 3,2 кілограмів метадону;
  • майже 100 грамів кокаїну та кущі конопель.

Також вилучили банківські картки, мобільні телефони та оргтехніку, зброю, набої, бойову гранату, готівку у різній валюті, еквівалентом у 3,5 мільйони гривень.


Затримали 32 учасника злочинної організації, серед яких – лідер та головні фігуранти. Аналогічні дії тривають по іншим членам угруповання.

 

Зловмисникам вже оголосили підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.


Працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ проводять перевірку на предмет  можливої причетності до викритої кримінальної групи співробітників правоохоронних органів.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: www.npu.gov.ua Джерело відео: Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, Фейсбук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
11 квітня 2019 17:34

Респект. Может месяц области вздохнуть от этих торчков. 


13 0
0
11 квітня 2019 20:07

Цитата: Good-Booy

Респект. Может месяц области вздохнуть от этих торчков. 

 

Вы же знаете, что торчки это больные люди, будут в другом месте искать или на другое зелье переходить. А полиция действительно молодцы. Это не нарика в подъезде со шприцом найти, объемы изъятого действительно огромные.


13 0
88
11 квітня 2019 21:57

"ЖитомЕр" ? laughing


2 0
98
12 квітня 2019 08:19

Молодцы. Но дело ещё нужно довести до суда, а наш суд...это наш судworried


7 0
1 088
12 квітня 2019 08:38

Слава ДВБ!!!

Наркомафию на Нары!!!


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх