Стрілянина в Полтаві: затриманий хакер, що стріляв у поліцейських знову у розшуку

4.12.2016, 12:29 Переглядів: 6 353

Стрілянина в Полтаві: затриманий хакер, що стріляв у поліцейських знову у розшуку

Поліцейські розшукують небезпечного злочинця, який вчинив замах на вбивство співробітника правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції у Полтавській області.

 

«За скоєння особливо тяжкого злочину Полтавським відділом поліції розшукується Капканов Геннадій Геннадійович, 30.01.1983 року народження, мешканець міста Полтави», – зазначено у повідомленні.

 

4 роки Геннадія Капканова розшукували у 30 країнах світу через Інтерпол і ФБР. Затримати лідера злочинної кибергрупи Avalanche вдалося 30 листопада в Полтаві у ході спецоперації "КОРД", кіберполіції і Генпрокуратури. Як раніше писав «ТелеграфЪ», під час затримання хакер намагався втекти через балкон 4 поверху, відстрілюючись від правоохоронців.

 

Наступного дня, 1 грудня, у Полтаві відбулося засідання Жовтневого райсуду про обрання затриманому запобіжного заходу. Прокурор просив заарештувати Капканова, але суддя його відпустила. Після цього злочинець пропав.

 

 

Тепер він знов перебуває у розшуку, але нині - за замах на правоохоронця.

 

Крім того, кіберзлочинця звинувачують у тому, що він з використанням шкідливих програм вкрав з банківських рахунків або рахунків користувачів онлайнових платіжних систем близько 6 млн євро. Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові  правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

 

У Німеччині йому загрожує 10 років позбавлення волі.

 

У разі отримання інформації стосовно місця перебування вказаної особи просимо негайно повідомити поліції за телефонами: 050-606-29-19, 099-960-25-15, (0532) 51-77-55, 102 або іншим зручним для вас способом.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: npu.gov.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх