«Наша мета – вихід у першу лігу»: президент МФК «Кремінь» Андрій Недяк

24.11.2016, 12:24 Переглядів: 3 107

«Наша мета – вихід у першу лігу»: президент МФК «Кремінь» Андрій Недяк
Чи побачать кременчужани першу лігу? Чи готова інфраструктура клубу? Хто покине команду? На ці та інші питання «Телеграфу» відповів Андрій Недяк

Директор футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк підбив підсумки першої частини сезону 2016-2017 та розповів про перспективи клубу на весняну частину чемпіонату.


Підсумки першої частини сезону

 

- Завжди приємно закінчувати, навіть проміжний етап, на першому місці. Я навіть спочатку думав, що ми на зиму підемо на третій сходинці турнірної таблиці. З самого початку чемпіонату фортуна нам посміхалася - коли ми дізналися календар, що пропускаємо першу гру. На той час у нас не був укомплектований склад. Тиждень часу дав нам можливість підписати ще трьох-чотирьох футболістів. Ще на початку були ігри з командами середнього рівня. На той час думав, що «Жемчужина» поки що новачок, а тепер ця команда гідна претендувати на підвищення у класі.

 

 

Перед стартом чемпіонату ми домовилися з тренерським складом та гравцями, що перші три гри будуть підготовчими для нашої команди. Звісно, багатьом уболівальникам не сподобалося, що ми розцінювали їх лише як підготовчі ігри до чемпіонату.

 

Якщо порівнювати з минулорічним чемпіонатом, то «Рух», «Жемчужина», «Балкани» нічим не поступаються командам першої ліги. А «Поділля», «Тепловик» та «Нива-Вінниця» ще покажуть себе весною.

 

Попри нестабільну економічну ситуацію в країні, ми з тренерським штабом намагались докласти всіх зусиль, щоб хлопці виходили на поле вмотивованими та показували все, на що вони здатні. Нам вдалося до них достукатися. Від тренерського штабу та вболівальників нічого не сховаєш. Видно коли гравець вийшов на поле та відстояв два тайми чи повністю віддав свої сили. Хлопці гідно завершили рік, заробивши бонуси для себе та авторитет серед уболівальників та інших команд.

 


Про цілі та завдання на сезон


- Зараз у команді панує взаєморозуміння, гравці заряджені однією ціллю – довести вболівальникам, що ми можемо вийти у першу лігу. Та втілити у життя мрію Олега Бабаєва та кременчуцьких уболівальників, - зазначив Андрій Недяк.

 

За його словами, поєднувати «Кремінь» та «Гірник-Спорт» у Першій лізі можливо. Бюджет команди у Першій лізі по мінімуму – 8 млн грн. Не «жируючи», кременчуцька команда зможе спокійно протриматися у Першій лізі.


Про інфраструктуру

 

Готуємо до реконструкції стадіон «Кредмаш». Приїжджав агроном з Полтави, який доглядає поля «Ворскли». Переглянули кілька бюджетних варіантів, щоб встигнути підготувати поле до старту нового сезону, на початок липня. Для поля необхідно близько 350 кг трави, а з посівною технікою нам допоможуть. Зробимо свердловину для поливу поля.


Поетапно підготуємо роздягальні, адміністративне приміщення та поставити одну трибуну з пластикових сидінь.


Хоча стадіон і на балансі «Кременя» хочеться, щоб тут були доріжки для легкоатлетів та майданчики для штовхання ядра. Щоб стадіон був соціальним проектом не тільки для футбольного клубу, а й для багатьох спортсменів. Підтримку міська влада та спонсори обіцяють. Зараз готується бюджет міста на наступний рік (бюджетна сесія 22 грудня – ред.).


Єдине чого не розумію, чого не можна у першій лізі на штучному полі? Відсутність вольового рішення ПФЛ призводить до абсурду. Коли команди світового рівня грають на штучному покриттю, а нам не дозволяють. Коли команди закінчують рік на природних полях схожих на багнюку. Або всупереч регламенту провели матч першої ліги «Суми» - «Полтава» на полі зі штучним покриттям.

 

«Наша мета – вихід у першу лігу»: президент МФК «Кремінь» Андрій Недяк

Фото з матчу "Верес" - "Буковина"


Про фінансову складову


Внесок у другу лігу складає близько 87 тисяч, а у першу десь 160 тисяч грн. Добре, що Федерація футболу взяла на себе оплату суддів, а це близько 70 тисяч грн. На жаль, допомоги від Професійної футбольної ліги немає.


Щодо ситуації у клубі, то затримок із зарплатнею майже немає. Хлопців у відпустку відпустили, виплативши всю заплату. Тільки залишилось заплатити 3,5 премії за 4 гри (3 перемоги та 1 нічия), але їх виплатять до кінця року. Є деякі затримки із заробітної плати перед тренерським складом, сподіваємося до нового року перекрити затримки. Футболісти перш за все, тому зарплату у першу чергу виплачували їм.

 

Хто покине команду

 

 

- Узимку десь у 8-ми гравців закінчуються контракти з командою. Ще двоє орендованих з «Черкаського Дніпра» Андрій Сторчоус та Леван Кошадзе. Продовжувати контракти розпочнемо взимку. Буду спілкуватися з усіма хлопцями, навіть з тими, у кого контракт до літа.


Як повідомив Андрій Недяк прес-службі клуба, поки з «Черкаським Дніпром» не велися перемовини щодо Старчоуса та Кошадзе.


- У них там зараз очікуються зміни, я читав, що команду, можливо, очолить Вадим Євтушенко і хто знає, чи розраховує він на Кошадзе та Старчоуса? Так що до цього питання ми повернемося трохи пізніше. Але в будь-якому випадку, нам не варто чекати рішення «Черкаського Дніпра», а вже зараз шукати їм заміну. І якщо по Кошадзе у нас є Горват, який додає з кожною грою, то ось в центральній зоні без Андрія нам буде важкувато, - додав президент кубу.


Команда пройшла першу частину сезону майже одним складом і без травм, окрім капітана Ігоря Тимченка. Деяким новачкам пощастило менше вони майже не виходили на поле.


- Взяти того Ентіна. Минулого року він майже не виходив на поле. А зараз грає в основному складі. Хлопці, які зараз в основному у запасі, в останніх іграх вийшли й боролися. Навіть перебуваючи у запасі гравці зобов’язані тренуватися. Якщо наприклад їх запросять в іншу команду, вони повинні перебувати у відмінній формі.


Про футбольних агентів


- В Україні багато футбольних агентів, які бажають заробити грошей. Знайшли якогось гравця та підписали з ним контракт. Футболістів приводять не підготовленими, поки він заграє так і перше коло закінчиться. А з футболістів багато не треба, щоб показували результат та радували вболівальників, - зазначив Андрій Недяк.


- Чи є агенти у наших гравців?

 

- Так. Але ми намагаємось з хлопцями спілкуватися тет-а-тет. На мою думку, агенти потрібні тим хто не вміє грати у футбол. Наприклад, коли забирали Безуса і Кунєва у «Ворсклу», ми спілкувалися з татом Роми Безуса. Тоді агент з Дніпра хотів з ними підписати договір про співпрацю. Ми його тоді переконали, що агент не потрібен, адже його на пряму забирали у Полтаву без усяких агентів. Нехай краще тато буде його агентом та отримувати 10% від прибутку Романа. Найкращий агент це твоя хороша гра.

 

Про двох капітанів

 

 

Капітани Ігор Тимченко та Владислав Піскун є тією об'єднувальною ланкою між керівництвом клуба та футболістами. Вони як старші наставники, помічники тренера, десь підкажуть та допоможуть. Минулого року ще й Роман Пасічніченко допомагав. Він майже не виходив на поле, але створював ту необхідну атмосферу у команді. Звичайно це виражається й у фінансовому плані.

 



Наприклад, у “Ворсклі” таким лідером був Арменд Даллку. На мою думку, після того як покинув команду полтавці багато втратила.

Чим займаються гравці “Кременя” поза футболом

 

 

Взаєморозуміння у команді не лише на полі, а й у вільний час. У гравців по два тренування вдень, бувають дні без великих навантажень. Хлопці у вільний час не лежать на дивані перед телевізором, а разом проводять дозвілля. На стадіоні натягують сітку та грають у тенісбол. Одного раз, дивлюся, - купа пляшок із соком біля поля. У хлопців питаю: “Це у когось день народження?”, а вони: “Та ні, це хтось програв та виставляється”.
От нещодавно взяли участь у змаганнях з тенісболу. Добре, що у команді є взаєморозуміння та підтримка.

 

«Наша мета – вихід у першу лігу»: президент МФК «Кремінь» Андрій Недяк


Про підростаюче покоління

 

Важка ситуація в країні дає можливість не залучати іноземних гравців, а виховувати власну молодь. Подивіться, скільки у нас молоді і у збірній, а скільки ще виросте. Вважаю, що років через два-три поліпшиться рівень чемпіонату.


З дітьми працюють кваліфіковані тренери, серед яких Сергій Мурадян – помічник головного тренера національної збірної хлопців 2001 року народження. У дитячій лізі наші діти змагаються з такими грантами, як «Динамо», «Шахтар», «Дніпро», «Металіст». Наші гравці дають відсіч цим командам, їм не так легко грати з нами. У нас в порівнянні з «Ворсклою» команди зібрані в одну структуру. Діти можуть тренуватися на різних полях, але ціль і підходи однакові.


Нам допомагає як місцева влада так і спонсори «КрАЗ», «Кременчуцький м’ясокомбінат». Для дітей створені умови, хороший стадіон, м’ячі та форма. Діти у цій формі тренуються, ходять у школу, таке відчуття що вони у ній і сплять.

 

 

Чи вдасться «Кременю» повернутися у Першу лігу після 18 років скитань у Другій лізі та чемпіонаті області, побачимо вже цієї весни.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх