«Кременчук» без тренера обіграв «Дженералз» і повернувся на вершину УХЛ

11.11.2016, 08:05 Переглядів: 3 208

«Кременчук» без тренера обіграв «Дженералз» і повернувся на вершину УХЛ

Кременчужани зіграли зі столичним “Дженералз”

10 листопада на льодовій арені броварського «Терміналу» хокейний клуб «Кременчук» обіграв київський «Дженералз». «Кременчук» перемігши з рахунком 3:1 в гостях і набравши 39 очок повернув собі лідерство в УХЛ. Про це повідомляє прес-служба клубу "Кременчук".

 

Гра з Кременчук стала тренерським дебютом Олександра Сеуканда на чолі Дженералз, які за кілька днів втратили ряд лідерів, половину команди і були змушені в терміновому порядку латати діри в складі. Вдалося набрати три трійки атаки, і перша ланка Олексія Баскова виглядала непогано, багато в чому завдяки індивідуальним діям російського форварда. Також вдалося зібрати п'ять основних захисників і зберегти Олега Петрова в воротах, що в цілому повинно допомогти киянам уникнути розгрому. Крім того варто зазначити, що після відходу Олексія Мельникова новим капітаном команди став захисник Андрій Татаренко.

 

Кременчук приїхав до Броварів без головного тренера Дмитра Підгурського, який захворів, та ряду лідерів. Номінальний форвард Дмитро Чернишенко навіть значився в третій парі оборони з капітаном Володимиром Романенко, були відсутні нападники Ігор Коваленя і Сергій Кузьмик, давно перебуває в лазареті Георгій Кіча. Зате дебютував в Кременчуці вже екс-форвард Донбасу Владислав Гаврик, який отримав місце в другій трійці атаки Артема Гніденко та Віталія Кірющенкова.

 

На 26-й секунді в першій же атаці Олексій Басков кидком під поперечину пробив Едуарда Захарченка - 1:0. Кременчук явно не очікував такого розвитку подій, але відразу взяв ініціативу в свої руки і в першому періоді тричі мав можливість реалізувати більшість. Довгий час Олег Петров тримався, але в підсумку пустив під ближню штангу кидок Віталія Кірющенкова з правого кола вкидання з-під захисника - 1:1. Перевага гостей була колосальною в тому числі і за кидками - 18:2.

 

На старті другого періоду Кременчук швидко вийшов вперед. Ілля Коренчук віддав передачу від бортика на п'ятак, де захисники господарів забули Антона Бойкова - 2:1. А вже через п'ять хвилин Максим Слиш віддав чергову філігранну передачу між воротарем суперника і штангою - Гніденко залишалося добити шайбу в порожні ворота - 1:3.

 

Дженералз мали можливість скоротити розрив у рахунку ближче до кінця другого періоду, отримавши більшість у тому числі п'ять на три протягом восьми секунд. Але кілька прицільних кидків від Сергія Колосова і Олексія Баскова пройшли або повз ціль, або на шляху шайби виявився Захарченко. Відмінний шанс мав Олексій Костюк, але не підняв шайбу над щитком воротаря Кременчука.

 

Зі старту третього періоду Дженералз спробував піти на штурм воріт гостей, створивши кілька хороших моментів на п'ятачку Захарченка, але закинути вони так і не зуміли. Продовжити тиск по суті однією п'ятіркою до кінця періоду майже неможливо - Кременчук спокійно довів гру до перемоги.

 

«Дженералз» - «Кременчук» - 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Шайби: 1:0 - Басков (Саків, Бондаренко), 00:26, 1:1 - Кірющенков (Гніденко), 14: 33-більш, 1:2 - Бойков (Слиш, Коренчук) 23:54, 1:3 - Гніденко (Слиш, Коренчук), 28:59.

 

«Дженералз»: Петров (Дорош) - Бойових, Шпак, Колосов, Татаренко, Скрипець, Козачук, Порупа - Єловиков, Овчинніков, Саків, Шапіро, Басков, Крикун, Костюк, Дворник, Генералов, Бондаренко.

 

«Кременчук»: Захарченко (Шевчук) - Савицький, Ігнатенко, Романенко, Дегтярьов, Башко, Ісаєнко - Янішевський, Бойков, Коренчук, Гаврик, Гриценко, Чернишенко, Гніденко, Слиш, Луговий, Мельников, Петранговський, Кірющенков, Карпенко, Чорний.

 

Головний тренер «Дженералз» Олександр Сеуканд:

- Хлопці старалися. Є таке шоу - «Поле чудес». Так ось, ми грали, але не вгадали жодної літери. На жаль. Я думаю, що ми ще підберемо виконавців і тоді буде легше.

 

Два періоди зіграли внічию? Напевно, нам це вдалося зробити за рахунок бажання. Хокеїсти знали, що я від них вимагаю, хоча часу у нас обмаль. В цілому, хлопці грають і я нічого нового я їм не розповів.

 

Я прийшов в «Дженералз» не для того, щоб рятувати ситуацію. Мені приємно працювати в хокеї, я з нього не йшов. В Україні є «Народна хокейна ліга», я із задоволенням працював саме там. Коли мені запропонували очолити клуб, то спершу я пропонував свої послуги як консультанта або помічника. Але карта лягла саме таким чином. Нічого я не рятував.

 

Головний тренер національної збірної України і генеральний менеджер ХК «Кременчук» Олександр Савицький про матч.

 

- На ваш погляд - залишається «Дженералз» претендентом на медалі?

- По сьогоднішній грі - так. Ми більше стежимо за своїми гравцями. Наприклад, в першому голі у нас не було абсолютно ніякий концентрації, пропустили на перших секундах шайбу. «Генерали» завжди були непередбачуваною командою - могли вигравати і програвати. Зараз у них новий тренер, в принципі і команда нова, але багато хлопців залишилося колишніх. У них хороша оборона, воротар хороший, будемо сподіватися, що чемпіонат не втратив четвертого претендента на медалі.

 

- Сьогодні ми не побачили на лавочці головного тренера «Кременчука» Дмитра Підгурського. Де він?

- Він хворий. І тренерам іноді треба відпочивати.

 

- «Кременчук» підписав нападника Владислава Гаврика. Як це оцінюєте?

- Влада ми добре знаємо по збірній, хотіли запросити його до Кременчука на початку сезону, але не вийшло. Тому ми дуже раді, що він звільнився в «Донбасі» та перейшов до нас.

 

- Чи планує «Кременчук» ще посилення складу?

- Будуть, але тільки точкові. Хлопці добре викладаються в іграх і на тренуваннях, тому ми дуже задоволені всіма.

 

Турнірна таблиця

«Кременчук» без тренера обіграв «Дженералз» і повернувся на вершину УХЛ

 

Наступний матч "Кременчук" зіграє 12 листопада о 14.00 з "Білим Барсом".

 

Перед цією зустріччю “Кременчук” підписав кращого бомбардира українців на чемпіонаті світу 2016 Владислава Гаврика. 25-річний нападник перейшов з “Донбасу”.

 

«Кременчук» без тренера обіграв «Дженералз» і повернувся на вершину УХЛ

 

У цьому сезоні форвард провів за донецьку команду 7 ігор, в яких набрав 3 (1+2) очки. Вихованець харківського хокею більшу частину своєї професійної кар'єри провів у північноамериканських лігах: USHS, NCAA III, FHL. У сезоні 2015/16 Гаврик виступав у складах двох команд SPHL - четвертої за престижністю лізі Північної Америки. Там в складі "Луїзіана Айс Геторс" Владислав провів 18 ігор, набравши 3 очки (1 + 2), з показником корисності "+2", а перейшовши в "Коламбус Коттонмаус" зіграв 14 матчів, в яких закинув 3 шайби і віддав один гольовий пас.

 

Також «Кременчук» відзаявив одразу трьох хокеїстів: один нападник та двоє захисників.

 

Команду покинули нападник Ігор Микулко, а також захисники Микита Васильєв та Павло Акимов. Ігор Микулко вже встиг заявитися за «Білий Барс». Ігор Микулко в цьому сезоні зіграв за кременчужан лише у трьох поєдинках, Микита Васильєв у 13-ти, Павел Акимов виходив на лід у восьми матчах.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх