Не парадом вишиванок єдиним: програма святкування 25-ї річниці незалежності України у Кременчуці

17.08.2016, 11:31 Переглядів: 8 311

Не парадом вишиванок єдиним: програма святкування 25-ї річниці незалежності України у Кременчуці

Урочистості триватимуть майже тиждень - з 19 по 25 серпня. Студенти привітають країну з Днем Народження, центр міста перетвориться на мистецький хутір, а містяни акапельно виконають Державний Гімн

17 серпня прес-служба меріїї оприлюднила план основних заходів із підготовки та відзначення в Кременчуці Дня Державного Прапора та 25-ї річниці незалежності України. Урочистості триватимуть майже тиждень - з 19 по 25 серпня. Що ж чекає на кременчужан?

 

 

19 серпня, п'ятниця

19 та 20 серпня з 10.00 до 19.00 на площі Незалежності кременчужани зможуть підготуватися до Параду вишиванок на честь Дня Незалежності, придбавши вишиванку на першому Кременчуцькому спасо-яблучному ярмарку.

19 серпня о 12.00 на Лашках (Ракетна, 2) зіграють у квест «Острів Незалежності».

21 серпня, неділя

О 08.45 у парку «Воїнів-інтернаціоналістів» (район пляжного клубу «Кордон») вдруге у Кременчуці відбудеться Відкритий чемпіонат міста з акватлону «Кремінь-акватлон».

 22 серпня, понеділок

У великій залі виконавчого комітету Кременчуцької міської ради (пл. Перемоги, 2) визначать переможців загальноміського конкурсу вишиванок «Вишиваний Кременчук» у кожній з категорій.

 

О 19.00 у малій залі Міського палацу культури (вул. Пушкіна, 2) відбудеться урочисте відкриття 15-го Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно та телебачення «Веселка» і Всеукраїнського конкурсу юних фотоаматорів «Ми – діти України».

 

23 серпня, вівторок - День Державного Прапора України

У день святкування Дня Державного Прапора України, о 9 годині ранку, громада Кременчука збереться на урочистий мітинг біля Міського палацу культури.

 

У рамках заходу планується урочисте підняття на найвищу щоглу міста Державного Прапору України, вручення військових нагород учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, та вручення паспортів громадян України кременчужанам, яким напередодні державних свят виповнилося 16 років.

 

Потім учасники мітингу мають вшанувати пам'ять Т.Г. Шевченку та героям новітньої історії України. Для цього буде організоване покладання квітів до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю та пам’ятної стели «Героям Небесної Сотні.

 

О 10.30 на майданчику біля ТОВ «Добробит» (вул. Велика набережна, 17) з паперових квітів створять прапор України (2х1,5).

 

О 15.00 в відділі абонемента ЦМБ, (вул. Соборна, 9/16 ) пройде стріт-акція «Варись, варись, борщику»

 

З 23 по 24 серпня в Управлінні державної реєстрації (вул. І.Сердюка, 27) проходитиме виставка «Я вишию на полотні любов …»

 

 

24 серпня, середа — День Незалежності України

24 серпня, Кременчук перетвориться на осередок української національної культури та творчості.

 

До уваги кременчужан на центральній вулиці міста – Соборній, будуть запропоновані мистецькі хутори, національні вертепи, які організовуватимуть працівники галузей соціальної сфери міста, виставки аматорів художньої творчості Кременчука.

 

О 16.30 від ПК «КрАЗ» стартує вело - пробіг.

 

 

О 17.00 розпочнеться основна урочиста програма:

 

 

Планується проведення Третього Параду Вишиванок, маршрут якого пролягатиме від ДК «Кредмаш» до площі Перемоги. Старт урочистої ходи буде даний о 17 годині, а збір учасників розпочнеться о 16.30. Нагадаємо, що у місті триває конкурс вишиванок!!! Подробиці по лінку:

 

 

Переможців цього конкурсу нагородять на площі біля ПК «Кредмаш».

 

В бібліотеці ім. Торубари, (вул. Соборна, 12/16) представники учнівської та студентської молоді проведуть акцію «З днем народження, Україно!»

 

Перед початком святкового концерту, який проходитиме на площі Перемоги, кременчуцька громада разом акопельно виконає Державний Гімн України.

 

На центральній площі міста в день святкування Незалежності України будуть організовані місця святкової торгівлі (фудкорти), тощо.

 

25 серпня, четвер

О 17.00 у парку «Воїнів-інтернаціоналістів» пройде акція «Тобі, Україно, наше щасливе дитинство»

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: vynohradivnews.in.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх