У Скадовську аграрії висіяли на полі величезний тризуб чорним рисом

25.07.2016, 14:01 Переглядів: 3 759

У Скадовську аграрії висіяли на полі величезний тризуб чорним рисом

Шедевр попав до Книги рекордів України

У селі Антонівка Скадовського району співробітники відділу селекції Інституту рису НААН України висіяли тризуб на полі чорним рисом. Довжина шедевру - 24,7 метра, ширина – 16,4 метра.

 

Вигляд тризуба з неба:

 

У Скадовську аграрії висіяли на полі величезний тризуб чорним рисом

 

Рисовий шедевр занесено до Національного реєстру рекордів України (категорія «Наука і технологія», в номінації «Найбільший герб України, створений і посіяний рисом з чорним листям»).

 

Тризуб, висіяний на полі чорним рисом (площею понад 400 кв.м) внесено до Національного Реєстру Рекордів як досягнення України. Таку творчість в роботі продемонстрували молоді, талановиті, креативні науковці Відділу селекції Інституту рису НААН України. Вражена знайомством з такими патріотичними, щирими і приємними людьми, - поділилася враженнями на своїй сторінці у Фейсбук Лана Вєтрова, керівник Національного реєстру рекордів України.

 

«Мало хто знає, що рис є однією з найбільш споживаних зернових культур в Україні. У світовій практиці вже давно започатковано техніку малювання картин за допомогою висаджування рису різних кольорів. Це не перший творчий проект нашого Інституту, але на цей раз він присвячений 25-ій річниці незалежності України. Ми, селекціонери, вирішили висіяти Малий герб України рисом на полі для того, щоб продемонструвати свою громадську позицію в цей непростий для України час», – зазначив директор Інституту рису НААН України Володимир Дудченко, повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

 

Аграрії не збираються зупинятися на досягненному - у майбутньому планують висіяти портрет українського поета, художника та етнографа – Тараса Григоровича Шевченка.

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх