Анна Павленко рассказала, чем Майдан заплатит мэрии за помещение в 14-й школе

3.02.2016, 15:02 Переглядів: 4 780

Анна Павленко рассказала, чем Майдан заплатит мэрии за помещение в 14-й школе

Активисты не хотят искать мецената среди частных предпринимателей

 

Больше двух лет кременчугский Майдан базировался в помещении по адресу бульвар Пушкина, 8. Активисты пользовались им с согласия семьи бизнесменов Мельников.

 

С 1 февраля общественная организация «Є-Майдан» освободила помещение и переехала в 14-ю школу на улице Гагарина. Здание 14-й школы находится в коммунальной собственности, соответственно, распоряжается им местная власть. Во время выборов активисты кременчугского Майдана неоднократно заявляли, что не пойдут на компромиссы и сотрудничество с «фиолетовой командой» – так неофициально называют в Кременчуге команду нового мэра Малецкого (у его партии «Поруч» фиолетовый – корпоративный цвет). И вот общественная организация, с согласия местных властей, базируется в коммунальном здании. 

 

«ТелеграфЪ» спросил активистку кременчугского Майдана Анну Павленко, чем же общественная организация заплатит власти за такую услугу:

 

Анна Павленко рассказала, чем Майдан заплатит мэрии за помещение в 14-й школе

 

– Пані Ганно, чим ви платитимете владі за дозвіл розміститися у 14-й школі?

 

– Платитимемо грошима.

 

– Як ви потрапили у 14-ту школу і чому саме туди?

 

– Розповім, як усе було. До першого лютого ми мали звільнити приміщення на бульварі Пушкіна – я, якщо дозволите, хочу подякувати Тамарі Мельник за надану нам можливість два роки там перебувати. Наразі у нас було дуже мало часу, щоб знайти інше приміщення – бажано, у центрі міста та щоб туди могли під’їжджати бусики, це необхідно для волонтерського центру, який відправляє допомогу хлопцям на передову. Про 14-ту школу ми дізналися завдяки шашковому клубу. На сесію виносилось рішення про подовження оренди шашковому клубу, який розміщується у 14-й школі. І ми вирішили туди теж попроситися. Прийшли до Пелипенка (перший віце-мер, ред.), пояснили ситуацію. Сказали прямо: ми прийшли просити у вас допомоги, але одразу маємо сказати, що ми залишимось на тих моральних засадах, що й раніше. Він не відмовив, вислухав, але сказав, що там погане приміщення, воно ще не оцінене, не встановлена орендна плата, тож оренду поки оформити не можна, але вони подумають, що можна зробити. Через два дні я ще відвідала Руслана Васильовича Шаповалова (керуючий справами виконкому, ред.). Він сказав: якщо тимчасово, щоб було десь скласти речі, то можна. Тож ми, фактично, маємо подякувати і Пелипенку, і Шаповалову.

 

– Зараз ви сплачуєте якісь кошти за приміщення чи знаходитесь там безкоштовно?

 

– Поки не сплачуємо, та коли вони оцінять приміщення і встановлять орендну плату, ми платитимемо гроші за приміщення. Ми так вирішили. Розумієте, час змінюється, умови теж, можливо, волонтерський рух перетвориться на громадську організацію, яка допомагатиме військовим, а їй потрібно значно менше місця, тож платитимемо за скромніше приміщення.

 

– Ви розумієте, що за такий аванс влада може очікувати певних послуг від вашої організації?

 

– Звісно, що розуміємо. Втішає те, що поки це справді аванс, може, від нас чогось і чекають, але нічого не вимагали, умов не ставили, крім того, офіційно нас там ще не оформили. Розумієте, нам дуже б не хотілося шукати приміщення, яке належатиме приватному підприємцю, адже це теж буде певна залежність. Зі свого боку, ми одразу пояснили у виконкомі, що готові розплачуватися лише грошима, а не послугами.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх