Выставка картин "Две реальности" в Кременчуге (дополнено)

3.06.2015, 11:02 Переглядів: 6 257

Выставка картин "Две реальности" в Кременчуге

Художницы: Ольга Гриценко и Зоряна Дашко

2 червня у Кременчуцькій міській художній галереї представили творчі роботи кременчуцьких художниць Ольги Грищенко та Зоряни Дашко з загальною назвою "Дві реальності".

 

Картина, яка стала прототипом назви виставки, за словами художниці Ольги Гриценко, зараз знаходиться на виставці у Києві. Дві реальності, на її думку, це як війна та мир, ті, хто захищають країну, і ті, хто хоче донести, що життя є (художники).

 

На думку ж Зоряни Дашко, "Дві реальності" - це реальність, в якій ми живемо і та, яку створює художник.

 

На виставці представлено близько ста робіт Зоряни з акварелі, масла.

 

- Тут представлені філософські твори, які я проживаю. Думаю, глядач не буде нудьгувати. Це відгук на події у моєму житті або в моїй країні. Якщо щось мене зацікавило, я це переосмислюю та передаю через холст та фарби. Якщо художники будуть малювати світле майбутнє, так воно і буде, - зазначила Зоряна Дашко.

 

Кожна робота Зоряни - унікальна можливість вести діалог із глядачем, разом з ним співпереживати моменти щастя, дитинства, події Майдану, молитву, красу природи. До кожної картини художниця підібрала вірші улюблених авторів або власні роздуми. На виставці представлені роботи, які тематично поєднані між собою та доповнюють одна одну.

 

Выставка картин "Две реальности" в Кременчуге

Картина "Благовільник"

 

Як розповіла "Телеграфу" Зоряна Дашко, на картині "Благовільник" зображена дівчина у вишиванці, як символ нашої держави. Поряд з нею - ангел, який приносить їй гарну новину. Прямо як Діва Марія, коли у скрутні часи Бог зглянувся і також послав до неї ангела з доброю звісткою.

 

"Думаю, ми зараз переживаємо такі складні часи, але вони минуть, і наша країна розквітне як це дерево", - додала художниця.
 

Також на виставці представлені роботи художниці Ольги Гриценко. Вона за професією архітектор, працювала викладачем на кафедрі архітектурного проектування, а також головним архітектором Комсомольська. Ольга Гриценко не шкодує, що на деякий час залишила архітектуру і за покликом душі почала малювати.

 

"З Ольгою знайомі давно, за ці останні 2-3 роки вона дуже виросла. Вона дуже хвилювалася, що до неї це малювали, і їй не буде що сказали, - згадує наставниця Оксана. - Оля до глядача "промовляє" максимум кольору, ніжності. Якщо це природа, то вона не домінує, а на переднім плані постає вранішній світанок, солов'ї, які ховаються в дібровах".

 

Побачити виставку можна до 30 липня з 10:00 до 16:30 в художній галереї (вул. Коцюбинського, 4).

Автор: Ростислав Богданов Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх