ТОП чесних декларацій Полтавщини: приєднуйтесь до мережі активістів-антикорупціонерів

28.10.2016, 12:28 Переглядів: 2 360

Беріть участь у вебінарі, маєте час та натхнення шукати корупціонерів – заповнюйте анкету та приєднуйтесь до проекту як волонтер.

Проект «Декларатор», який реалізують громадські активісти Кременчука у співпраці з ГО «Європейський клуб», поширює свою діяльність на Полтавську область. Тепер проект має назву «ТОП чесних декларацій». У його реалізації можуть взяти участь мешканці Полтавщини – уже формується команда волонтерів із 6 міст: Кременчук, Полтава, Горішні Плавні, Миргород, Гадяч.

 

Проект передбачає моніторинг декларацій міських голів, прокурорів, суддів, керівників територіальних управлінь фіскальної служби, поліції Полтавської області.

 

Щоб стати учасником проекту, потрібні лише час та бажання, а необхідне навчання пропонують організатори.

 

«У ході проекту активісти опанують механізми протидії корупції. Відповідно, руйнуватимуться традиції потурання проявам корупції, мовчазної згоди з боку громади, натомість у представників громадськості формуються моделі критичного мислення, аналізу даних», - вважають організатори проекту, ГО «Європейський клуб».

 

Активістів навчать роботі з документами та моніторинговим інструментам, навчать шукати невідповідності у «старих» паперових деклараціях та в електронних, які запроваджуються в 2016 році. Основний критерій ТОП чесних декларацій: у випадку, коли активісти виявляють невідповідність між даними у декларації і реєстрах або є фото- чи інші докази, декларація посадовця не потрапляє у ТОП чесних декларацій. База слугуватиме для антикорупційних розслідувань ЗМІ та аналітики.

 

До речі, «ТелеграфЪ» у співпраці з проектом «Декларатор» публікував матеріал про доходи депутатів Кременчуцької міської ради минулого скликання. Але продовження буде. Тоді майже дві третини депутатів не пройшли тест на відкритість.

 



 

Про що можна дізнатися із декларацій про доходи посадовців і як їх отримати? Навіщо оприлюднювати декларації і як писати запит на отримання цього документу? Беріть участь у вебінарі 29 вересня, об 11.00,  онлайн-трансляція за посиланням:

 

https://youtu.be/R5eT4gvKlEk

 

Як приєднатись до проекту та стати активістом-антикорупціонером?

 

Заповніть анкету онлайн за цим посиланням.

 

Детальний план дій в електронному документі тут.

 

Телефони для зв’язку: 068 000 6418 — Лариса Гориславець; 097 482 1411, 073 074 7734 — Світлана Овчаренко. Електронна скринька: euroclub.kremen@gmail.com.

 

Проект «ТОП чесних декларацій» підтримала ПРООН (Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй), яка є глобальною мережею ООН у галузі розвитку. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх