«Піккардійська Терція» без зайвого пафосу відправила кременчужан у політ

19.10.2016, 14:33 Переглядів: 4 877

«Піккардійська Терція» без зайвого пафосу відправила кременчужан у політ

Знаменитий секстет представив на сцені МПК нову програму «Лети...», і кременчужани літали разом з ними на крилах улюблених пісень

18 жовтня до Кременчука у рамках рекордного туру містами сходу та півдня України удруге завітала львівська вокальна формація «Піккардійська Терція» з новою концертною програмою «Лети...». Це вже четверті гастролі «Терції» містами сходу та півдня України за останні два роки й під час перших вони теж відвідали Кременчук. Утім, цього разу «піккардійці» з 16 жовтня до 1 листопада завітають із концертами у найбільшу для себе кількість міст ще й із рекордним гастрольним графіком: 17 міст, 17 концертів – за 17 днів.

 

- Це абсолютно нова програма «Лети…», яку ще мало де чули і яку тільки зараз починаємо презентувати на концертах. Саме ця програма невдовзі стане основою нового альбому, який вийде напередодні 25-річчя «Терції», - розповів художній керівник «Піккардійської Терції» Володимир Якимець.

 

 

25-річчя формація відзначатиме восени 2017-го року. До круглої дати чоловіки почали готуватися уже зараз, відсвяткувавши 24 вересня 24-річчя. До речі, до цього дня народження «піккардійці» отримали оригінальний відеоподарунок від друзів та зіркових колег по сцені. «Піккардійська Терція» - це...» - на відео, викладеному на youtube, цю фразу продовжили Віктор Морозов, Кость Москалець, Сашко Лірник, Руслана, Марічка Бурмака, міністр культури Євген Нищук, Віктор Бронюк, Олег Собчук, Фагот, Олексій Коган, Оксана Муха, Павло Табаков, Юлія та Сашко Божики, Анжеліка Рудницька, Ліля Ваврін, гурт «От Вінта».

 

За чверть віку у творчій спадщині секстету назбиралося понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях. Репертуар «Терції» у більшості своїй україномовний. Хоча в пісенному активі гурту — композиції 12-ма мовами світу. Не менше вражає й географія гастролей: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія, Сінгапур.

 

У Кременчуці знаменита акапельна формація відправила поціновувачів інтелектуальної акапельної музики у політ на крилах улюблених пісень. Кременчужани мали нагоду насолодитися унікальними голосами учасників гурту Володимира Якимця, Ярослава Нудика, Андрія Капраля, Андрія Шавали, Романа Турянина та Богдана Богача, та відчути на собі неповторну енергетику музики, створеної їх голосами.

 

 

Спостерігаючи за тим, як ці стильні чоловіки у бірюзових піджаках та джинсах, за допомогою лише голосу створюють неймовірні мелодії просто диву дивуєшся, як таке взагалі можливо. Співаки налагодили з глядачами хороший контакт і зал охоче підспівував улюблені хіти: «Старенький трамвай», «Жовті стрічки», «Venus », «Chans de lise».

 

 

Справжньою родзинкою вечора стала пісня легендарного Queen «A kind of magic», яку соліст гурту Андрій Капраль вчив кременчужан співати разом з артистами. Вокалісти назвали Кременчук «справді співочим» та висловили захоплення тим, як гарно та злагоджено співає зал.

 

А глядачі, у свою чергу, протягом усього виступу зривався нестримними оплесками та вигуками «браво» і лише після виконання однієї композиції в залі панувала тиша. Традиційно «Піккардійська Терція» заспівали пісню, яка стала для українців реквієм за загиблими, що поклали своє життя у Революції гідності - «Плине кача». Її кременчужани слухали стоячи.

 

Удруге зал встав після виконання останньої у програмі пісні «Лети». Глядачі довго дякували «піккардійцям» за концерт оплесками.

 

А імпозантні співаки дякували залу і пообіцяли повернутися наступного року, щоб разом відсвяткувати 25-річчя.

 

- Че-ка-є-мо! - Скандували їм у відповідь кременчужани.

 

Для довідки:
А капела (італ. а cappella, «як в каплиці») - багатоголосий, найчастіше хоровий спів без музичного (інструментального) супроводу.

 

 

Автор: Руслана Горгола Джерело відео: youtube.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх