Пенсійний вік українцям не піднімуть доти, доки ми не станемо жити довше

19.10.2016, 08:30 Переглядів: 3 504

Що Уряд пообіцяв МВФ

Уряд не має наміру порушувати питання про підвищення пенсійного віку для українців, поки не буде збільшено тривалість життя на 7-10 років, повідомляє прес-служба Кабміну.

 

-З огляду на весь цей шум, який сьогодні знову піднімається в ЗМІ, я хочу ще раз чітко заявити: ні в меморандумі з МВФ, ні в уряді про підвищення пенсійного віку на сьогодні мова не йде, - цитує віце-прем'єр-міністра Павла Розенка прес-служба.

 

В ефірі телеканалу «112 Україна», Розенко нагадав, що бере участь в переговорному процесі з МВФ з 2005 року і на всіх переговорах питання підвищення пенсійного віку піднімалося.

 

- Але ми все ж ні в 2005, ні в 2008 році не піднімали пенсійний вік, - заявив Розенко.

 

Інформація, щодо ймовірного підвищення пенсійного віку широко обговорювалась останнім часом у зв'язку з переглядом змісту Меморандуму про економічну і фінансову політику задля продовження кредитного співробітництва з МВФ.

 

Виконання положень нового Меморандуму обіцяє дати змогу до кінця року залучити додатково $1,3 млрд. фінансової підтримки від Фонду. Але головними досягненнями виконання умов Меморандуму мають стати спрощення ведення бізнесу, посилення захисту прав власності, підвищення ефективності боротьби з корупцією і управління державними підприємствами, зміцнення фінансової системи країни, запевяють урядовці.

 

У оприлюдненому 3-го жовтня Меморандумі зазначено, що Україна взяла на себе зобов'язання прийняти до кінця 2016 року пенсійну реформу. Запровадження параметричної пенсійної реформи передбачає скорочення дефіциту Пенсійного фонду. Одним із шляхів такого скорочення може бути зміна пенсійного віку та інших показників пенсійної системи. У той же час, в МВФ не наполягають лише на віковому вирішенні проблеми, а зазначають, що необхідно скоротити дефіцит Пенсійного фонду – шляхом перегляду пенсійних пільг для різних категорій громадян, розмірів пенсій та джерел фінансування Пенсійного фонду.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: архив "Кременчугского Телеграфа", автор: Дмитрий Бабец
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх