Людям із Україною в серці: НБУ випустив пам'ятну монету, присвячену волонтерам

13.10.2016, 16:33 Переглядів: 4 353

Людям із Україною в серці: НБУ випустив пам'ятну монету, присвячену волонтерам

12 жовтня в обігу з’явиться нова монета номіналом 5 гривень, присвячена волонтерській діяльності в Україні. Коштує така монета 38 гривень

12 жовтня в обігу з’явилась нова монета «Україна починається з тебе» номіналом 5 гривень, присвячена волонтерській діяльності в Україні, небувалий розмах якої припадає на час подій Революції гідності та початок військового конфлікту на сході України. Про це повідомили у прес-службі НБУ.

 

«Волонтерський рух в Україні об`єднав суспільство, створивши дієву мережу громадських ініціатив та об`єднань, які взяли на себе вирішення найгостріших та найбільш невідкладних проблем країни у складний для неї час. Волонтерство - це прояв здатності до консолідації, суспільної відповідальності, гуманізму та служіння народові», - зазначається у повідомленні.

 

Коштуватиме пам’ятна монета 38 грн. Тираж – 50 тис. штук.

 

 

На аверсі монети зображено малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА (вертикально); на дзеркальному тлі стилізовано зображено тризуб - Знак Княжої Держави Володимира Великого, що складається із різновеликих стилізованих сердець, які символізують самопожертву та добродійництво; номінал 5 ГРИВЕНЬ (вертикально праворуч), унизу - рік карбування монети 2016 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

 

 

На реверсі монети зображено символічну композицію: у центрі - абрис українського воїна із символічним жовто-блакитним серцем (використано тамподрук), до якого з усіх боків протягнуто стилізовані долоні з серцями, що символізують любов, турботу, опіку, пожертву та доброту.

 

Художники: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій

Скульптор: Іваненко Святослав

 

Пам'ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

 

Нагадаємо, що, як раніше писав «ТелеграфЪ», з 6 вересня кременчужани можуть купити пам'ятні монети онлайн. Монета «Україна починається з тебе» була першою, яку можна було замовити за допомогою цього сервісу.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: bank.gov.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх