Дві українські стрічки змагатимуться за «Оскар»

9.10.2016, 11:05 Переглядів: 2 427

Дві українські стрічки змагатимуться за «Оскар»

Картина «Українські шерифи» побореться за статуетку у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою», а на звання «Найкращого документального фільму» претендує стрічка «Майже святий»

Одразу два українських фільми позмагаються за статуетку Американської кіноакадеміїї - це стрічки «Українські шерифи» та «Майже святий». Церемонія відбудеться наприкінці лютого наступного року.

 

У номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» нашу країну представлятиме картина «Українські шерифи», а стрічка «Майже святий» побореться за нагороду як «Найкращий документальний фільм».

 

 

«Майже святий» — картина американського режисера Стіва Гувера, знята у копродукції України та США, про активіста і громадського діяча, який робить все можливе у зламаній системі. Фільм розповідає про маріупольського священника Геннадія Мохненка, який силоміць забирає з вулиць підлітків-наркоманів до себе у притулок, що отримав назву «Республіка Пілігрим». Центральною темою фільму стали жорсткі методи виховання священника - вони розділили суспільство на тих, хто підтримує роботу Мохненка й тих, хто вважає його самозванцем, що рятує людей проти їх волі.

 

 

«Українські шерифи» — документальний фільм, знятий Романом Бондарчуком у копродукції України, Латвії та Німеччини. Фільм розповідає про жителів села Старої Збур'ївки Херсонської області, зокрема про двох чоловіків, які взяли на себе функції охорони громадського порядку.

Віктор і Володя суміщають обов'язки міліціонерів і соціальних працівників: вгамовують сімейні сварки, присікають бійки між сусідами, шукають потопельників тощо — тобто займаються усім, окрім кримінальних злочинів. Однак після того, як починається війна, настрій у жителів села змінюється.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: mria.zp.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх