«Діти та папери»: Міносвіти хоче дізнатись, що заважає вчителям працювати

14.09.2016, 12:01 Переглядів: 3 586

«Діти та папери»: Міносвіти хоче дізнатись, що заважає вчителям працювати

Освітян запрошують взяти участь у масштабному онлайн-опитуванні щодо розвантаження від зайвої адміністративної роботи

 

Міністерство освіти і науки запрошує педагогів, завучів та директорів шкіл взяти участь в онлайн-опитуванні, яке має з’ясувати, що заважає педагогу й адміністратору школи працювати? Про відповідну ініціативу повідомили у прес-службі МОН.

 

У Міністерстві переконані, що це допоможе освітянському колу досягти балансу (адже папери це не добре, і не погано, головне — тримати баланс).

 

Онлайн-проект «Діти та папери» також має дізнатись думку освітян про те, як необхідно змінювати ситуацію та від кого залежатимуть відповідні зміни.

 

У Міністерстві освіти і науки також зазначають, що міністр Лілія Гриневич визначила одним із пріоритетних завдань відомства дебюрократизацію системи освіти.

 

«Реагуючи на численні звернення вчителів та адміністраторів шкіл, МОН і спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine розпочинають проект «Діти і папери: як досягти балансу в школі?». Цей проект - масштабне онлайн-опитування щодо розвантаження вчительської та адміністративної роботи з подальшим публічним обговоренням та розробкою плану дій», - зазначають у відомстві.

 

ЯК ЦЕ ПРАЦЮВАТИМЕ:

 

Усі опитування анонімні. До участі запрошуються педагоги й адміністратори закладів освіти (директори та їх заступники) всіх типів та форм власності. До публічного обговорення на другому етапі запрошуються також співробітники відділів і департаментів освіти.

 

1 етап, 13 вересня – 13 жовтня 2016 р.: системне анонімне опитування з узагальненням результатів, щоб виявити критичні точки в роботі школи, пов’язані з документообігом та звітністю.

 

2 етап, 6 листопада – 1 грудня 2016 р.: здійснюватиметься відкрите онлайн-обговорення отриманих даних та розробка пропозицій щодо можливості подальших змін.

 

Більше про цю ініціативу можна прочитати на тут.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: educationmanagers.ru Відео: Educational producers PaEl Джерело відео: youtube.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх