Броньований Volkswagen від кременчужан передали у госпіталь, який «вкритий» 52-ма воронками

4.09.2016, 10:01 Переглядів: 4 105

Автомобіль евакуюватиме поранених в районі населених пунктів Мар'їнка та Курахове

 

Волонтер з Кременчука Ольга Назарова 28-30 серпня відвідала передові позиції українських військових. Кременчужани відвідали Мар’їнку, Красногорівку, Авдіївку та Верхньоторецьке. Бійцям передали коліматорні приціли, берці, водонепроникну форму та гостинці.

 

- Хлопці на передовій у захваті, коли передаєш пиріг, а на ньому великий тризуб та карта України з Кубанню, - розповідає Ольга Назарова.

 

 

За словами волонтера, бійцям дуже подобаються смаколики, адже вони нагадують про дім.

 

- Місцеві мешканці пригощають українських військових. Так, одна бабуся влітку дала хлопцям полуниці, а чоловік кілька кавунчиків. Люди бояться, що військові відступлять, тому намагаються підтримувати хлопців, - додала Ольга.

 

Найціннішим подарунком на передову став броньований Volkswagen. Його передали військовим у Красногорівку – для евакуації поранених.

 

Два місяці назад лейтенант з Мар’їнки зателефонував Ользі Назаровій. Він розповів волонтеру, як вивозили поранених хлопців з-під обстрілів.

 

- ЗІЛом вивозили трьох 300-х... двох 300-х і одного 200-го, не встигли довезти, "швидкої" не дочекались з Курахового. "Швидка" так і не приїхала, довелося їхати на своєму ЗІЛу, - згадує волонтер.

 

За два місяці вдалося зібрати 2 тисячі доларів (1,2 тис на машину та 800 доларів на ремонт) та дістати броньований автомобіль із-за кордону, доброї якості.

 

- 57 людей перерахували кошти на картку, щоб у хлопців з'явилось своє авто. Перераховували, хто стільки міг. Від 15 грн до 25 тис грн. Андрій Погрібний не вагаючись віддав 25 тисяч гривень. Хоча саме на його «гардіку» ми здійснювали поїздки на передову, одна з яких невдало закінчилася і машину, на жаль, не вдалося відновити. За тиждень зібрала решту. Із-за кордону дівчата допомогли, пересилали кошти з Іспанії та Італії, - зазначила Оля.

 

Ремонт машини затягнувся на 5 тижнів – спочатку ремонтник захворів, потім коробка передач не підійшла.

 

 

- Авто вже підремонтували і ми пообіцяли хлопцям у неділю, що підгонимо їм на передову. А тут у неділю машинку лише перефарбують, адже вона яскраво жовтого кольору. Яке фарбування? Костік швиденько з’їздив до Києва та вночі з другом пофарбував авто. А зранку ми намагались не торкаючись до стінок, адже фарба не висохла, завантажити гостинці в машину, - додала волонтер.

 

 

Гуманітарна допомога дітям у Красногорівці від кременчужанина, який живе в Ізраїлі Вячеслава Фельдмана.

 

 

Гостинці бійцям на "нульових" позиціях у Верхньоторецькому

 

 

Виїхати з "сірої" зони до вечора нам не вдалося, тому ночували Верхньоторецькому. Вночі снаряд прилетів у сусідній будинок, а у квартирі, в якій ми ночували, повилітали вікна, - зазначила Ольга Назарова.

Автор: Альона Душенко Фото: Ольга Назарова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх