Кременчуцька райдержадміністрація не поспішає надавати послуги через інтернет

13.08.2016, 17:04 Переглядів: 2 709

Кременчуцька райдержадміністрація не поспішає надавати послуги через інтернет

Кременчуцька РДА входить до топ-7 рад, що досі не надають жодної послуги на порталі iGov

Кременчуцька РДА входить до топ-7 рад, що досі не надають жодної послуги на порталі iGov, пише інтернет-видання "Полтавщина".

 

1 березня на Полтавщині силами волонтерів розпочалося впровадження порталу державних послуг iGov. На даний момент його активно використовують Полтавська ОДА (3 послуги) та ГУ Нацполіції у Полтавській області (1 послуга).

 

Кременчуцька райдержадміністрація не поспішає надавати послуги через інтернет

 

У Полтавській області працює 25 райдержадміністрацій. За майже півроку з часу початку роботи порталу iGov в області, частина з них почали користуватися тими перевагами, які він дає. Але роботи волонтерам цієї ініціативи залишається ще багато.

 

 

За результатами роботи волонтерів уже 7 РДА (Лохвицька, Пирятинська, Козельщинська, Полтавська, Семенівська, Шишацька і Машівська) активно надають по 3 види послуг (останні 2 РДА — по одній). Загалом активні тут 4 види послуг. Це «Звернення до голови РДА», «Запит на отримання публічної інформації», «Записатись на прийом до посадовця» та «Отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг».

 

Ще 4 РДА перебувають на етапі тестування послуг. Перед тим як працівники райдержадміністрації починають надавати певну послугу для громадян, її активно тестують на предмет збоїв майданчика. Зараз цей процес проходить у Великобагачанській, Лубенській, Шишацькій (скрізь по 3 послуги) та Глобинській РДА (2 послуги). Незабаром вони почнуть активно їх використовувати у своїй роботі.

 

Представники 10 райдержадміністрацій Полтавщини подали заявки на відкриття кабінетів у порталі iGov. Це першочерговий процес, якщо РДА бажає розпочати роботу з цим сервісом. Рекордсменом тут є Чорнухинська РДА (заявка на кабінети по 28 послугам). Далі йдуть Глобинська (10 послуг) і Хорольська (4 послуги). Семенівська, Миргородська, Котелевська, Гребінківська, Чутівська, Гадяцька РДА чекають на 3 послуги, а Новосанжарська — на 2.

 

Загалом ці структури чекають на відкриття 44 видів послуг, які можна буде надавати онлайн.

 

 

Проте в кожному списку щодо інновацій є й ті, які відстають від своїх колег. На даний момент 7 райдержадміністрацій взагалі не покрито порталом iGov, в тому числі і Кременчуцька. Крім нашої у хвості Диканська, Карлівська, Зіньківська, Кобеляцька, Решетилівська та Оржицька РДА. Волонтери iGov сподіваються, що працівники цих структур все таки зрозуміють переваги онлайн-надання держпослуг і приєднаються до своїх колег. Але поки що ситуація тут невтішна.

 

Координатор волонтерської ініціативи iGov у Полтаві Юлія Городчаніна зазначає, що бажання райдержадміністрацій працювати з порталом онлайн-послуг — це хороший знак того, що вони хочуть йти в ногу з часом:

 

— Але варто розуміти, що це тільки півсправи. Основним викликом буде те, чи зможуть вони популяризувати ці онлайн-послуги серед мешканців своїх районів. І хоч покриття інтернетом в Україні стає все більшим з кожним роком, але переконати людей, які звикли, що державний орган — це виключно паперові документи, буде дуже складно. Та колись треба починати.

 

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: poltava.to
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх