Двоє кременчужан вирушили за олімпійським золотом

28.07.2016, 10:01 Переглядів: 3 715

Двоє кременчужан вирушили за олімпійським золотом

На Олімпійських іграх Полтавщину представлять семеро спортсменів

З 5 по 21 серпня у Ріо-де-Жанейро пройдуть Ігри XXXI Олімпіади. 10 500 атлетів з 206 країн світу протягом 17 днів розіграють 306 комплектів нагород у 42 олімпійських дисциплінах. Це будуть перші Ігри за всю 120-річну історію сучасних Олімпійських ігор, які пройдуть у Південній Америці.

 

На вихідних у Києві урочисто провели збірну, серед яких семеро спортсменів із Полтавщини. Веслування: Павло Алтухов (каное-одиночка 1000 м), Дмитро Янчук (каное-двійка 1000 м в парі із львів'янином Тарасом Міщуком); легка атлетика: Анна Касьянова-Мельниченко (багатоборство), Ольга Ляхова (біг на 800 м, естафета 4×400 м), Анна Плотіцина (біг на 100 м з/б); Іван Іванов (тріатлон) та плавець Любомир Лемешко (100 м батерфляєм).

 

Двоє легкоатлеток із Кременчука боротимуться за золоті нагороди.

 

Двоє кременчужан вирушили за олімпійським золотом

 

Анна Касьянова тричі брала участь в Олімпійських іграх. Перший тренер - Вікторія Козлова. Кременчужанка ділитиме очки між Полтавською та Запорізькою областями. Легкоатлетка нещодавно отримала травму на чемпіонаті Європи в Амстердамі, сподіваємося, що це не завадить Анні гідно представити Україну.

 

Двоє кременчужан вирушили за олімпійським золотом

Ольгу Ляхову із Софіївської площі провели представники Полтавської державної адміністрації та олімпійський чемпіон із Кременчука Володимир Кисельов

 

 

Оля Ляхова почала професійно займатися легкою атлетикою з 15 років. Першим тренером Ольги була Лідія Крамарова, у Києві тренувалася під керівництвом Віталія Приходька та Костянтина Степанцова. Легкоатлетка після вдалих виступів на чемпіонаті світу та світової серії IAAF-World Challenge виборола олімпійську ліцензію. Кременчужанка Ольга Ляхова представлятиме не лише Полтавщину, а й Донеччину.

 

Вольові, спраглі до перемоги спортсмени та їх затяті вболівальники майже серйозно вірять у талісмани, які приносять їм успіх у змаганнях. Завдяки таким забобонам народилася зворушлива олімпійська традиція - обирати кожен раз олімпійський талісман. Це символізує високі цінності сучасних ігор і відображає особливості культури країни, яка проводить Олімпіаду.

 

З 1968 року розпочалася історія олімпійських талісманів. У Мехіко організатори створили талісман-ягуар. Такий новий звичай на Олімпійських іграх сподобався, і слідом за ягуаром на літніх міжнародних змаганнях у Мюнхені з'явилася такса Вальді, в Монреалі - бобер Амик, у Москві - ведмідь Міша, в Лос-Анджелесі - орлятко Сем, у Сеулі - тигреня Ходорі, у Барселоні - щеня Кобі, в Атланті - істота «Іззі», в Сіднеї - Оллі, Сід і Міллі, в Афінах - Феб і Афіна, в Пекіні - Фува, у Лондоні – Показ мод Мандевіль.

 

Двоє кременчужан вирушили за олімпійським золотом

 

Талісманом Олімпіади-2016 став Вінісіус, персонаж жовтого кольору. Він об'єднує якості декількох тварин: спритність кішок, гнучкість мавп та швидкість птахів.

 

- З його гостримнюхом, він може знаходити захоплюючі пригоди. Його неймовірний слух дозволяє знаходити найзахопленіших шанувальників. Він також може імітувати голос будь-якої тварини. Але самою дивною є його здатність розтягувати руки і ноги. Це означає, що він може стрибати вище, бігати швидше і бути сильніше. Але він не використовує свої здібності, щоб виграти спортивне змагання. він знає, що на рівних конкурувати набагато цікавіше, - пояснили організатори концепцію талісмана.

 

 

Талісман Паралімпіади-2016 Том символізує неймовірне розмаїття рослинного життя Бразилії.

 

- Його волосся зроблено з тропічної зелені, і весь час перетворюється - як рослини, які завжди в русі ростуть на сонці і долають перешкоди. Він спить на водяній лілії на озері. Навряд чи хтось бачив, як він їсть - деякі кажуть, що йому потрібен тільки фотосинтез. Це дає йому всю енергію, щоб практикувати всі паралімпійські види спорту, займатися альпінізмом і кататися на роликовій дошці. Він великий любитель бразильської музики, - розповіли організатори.

 

Кременчужанам допоможуть не тільки талісмани, а й ваші побажання. Листи з побажаннями надсилайте на адресу Національного олімпійського комітету: 04071, м. Київ, вул. Хорива, 39-41.

 

Всі листи будуть передані особисто спортсменам, яким вони адресовані. Крім того, надіслані листи автоматично беруть участь у розіграші подарунків від Національного олімпійського комітету України та Укрпошти.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх