«Такі депутати нам не потрібні, але ми у вас віримо», - мешканці села Єристівка

27.07.2016, 16:46 Переглядів: 2 121

«Такі депутати нам не потрібні, але ми у вас віримо», - мешканці села Єристівка

Мешканці Єристівки готові звертатися до Президента України

Близько 10 мешканців села Єристівка виступили на сесії Кременчуцької районної ради. Люди вимагали негайного переселення та компенсації.

 

- Звертаємося до вас (депутатів - ред.) вдруге. Перший раз ми приходили два місяці назад. Відповіді так і немає, результату нуль. Такі депутати нам не потрібні, але ми у вас віримо, - зазначила з трибуни мешканка Єристівки.

 

 

Мешканці розповіли, що кар'єр заважає жити. За словами людей, екологія жахлива, смертність висока, будинки розходяться по тріщинах. Воду до села підвозять з перебоями, іноді приходиться сидіти 2-4 дні без води. У колодязях води майже не лишилося, приходиться качати годинами.

 

- Вимагаємо термінового переселення та компенсації. Депутати, ми з вас не зліземо. Якщо буде ще й Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат, всім нам капець, - додали мешканці села, - Де депутат Безкоровайний?

 

- Такого депутата не існує, - зазначили депутати райради.

 

У цей час голова райдержадміністрації Андрій Безкоровайний біля трибуни відсидівся мовчки. Мешканці села Єристівка свої вимоги про негайне переселення та компенсацію виклали у заяві з 50-ма підписами.

 

Підписи проти будівництва Біланівського ГЗК, яких близько 20 тисяч, мешканці готові передати президенту.

 

- Ми готові передати десятки тисяч підписів жителів Кременчуцького району і Кременчука проти будівництва Біланівського ГОКу. Це підписи, які не потрапили до старого президента (Віктора Януковича - ред.), ні до нового (Петра Порошенка - ред.), - стверджують селяни.

 

Екс-голова райради Володимир Сіора заявив, що коли розглядали питання будівництва Єристівського ГЗК близько 500 людей вимагали будівництва та нових робочих місць.

 

- Багато прописались у Єристівці. По 20 людей в одному домі, і тепер всі потребують переселення, - додав Володимир Сіора. - Ще й сільського голову, проти якого виступають, обирали тричі. Чого це ми будемо йти проти громади?

 

Депутат Микола Черниш зазначив, що це спектакль і територіальна громада Пришиба, в яку входить Єристівка, не підконтрольна Кременчуцькій райраді.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх