Відтепер українці спецназівці мають власне свято

26.07.2016, 18:01 Переглядів: 1 426

Відтепер українці спецназівці мають власне свято

Порошенко встановив 29 липня Днем Сил спецоперацій ЗСУ

26 липня Президент Петро Порошенко встановив 29 липня Днем Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Як повідомляє прес-служба глави держави, про це йдеться в указі №311 «Про День Сил спеціальних операцій Збройних сил України».

 

Порошенко зауважив, що, враховуючи важливу роль Сил спеціальних операцій у забезпеченні обороноздатності держави та героїзм особового складу, виявлений під час проведення антитерористичної операції на сході України, він прийняв рішення встановити в Україні День ССО ЗСУ, який відзначатиметься щорічно 29 липня.

 

Президент наголосив, що встановлення такого дня сприятиме подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичного виховання молоді, її готовності до захисту Батьківщини.

 

Крім того, Президент підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних сил України №4795, прийнятий Верховною Радою України. Закон розроблений за стандартами НАТО та повністю відповідає завданням співробітництва Україна – НАТО в контексті створення ССО, а також положенням Стратегічного оборонного бюлетеня.

 

- У2014 році у спецпризначенців крім бойового духу, не було нічого – ні форми, ні берців, ні прицілів, нічого, - зауважив глава держави. - Подивіться, яку велику роботу ми зробили за ці два роки. І саме головне – створено спецназ. І він себе ще покаже.

 

Президент також зазначив, що на сьогоднішній день в Україні вже створено спеціальний центр та застосовуються спеціальні тренінгові програми, які дозволяють швидко і якісно готувати спецпризначенців.

 

- Український спецназ не лише має свій закон, а тепер має і свій день, - сказав Порошенко.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: novynarnia.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх