У Верховній Раді зареєстрували постанову про перейменування Горішніх Плавнів

5.07.2016, 15:17 Переглядів: 7 849

У Верховній Раді зареєстрували постанову про перейменування Горішніх Плавнів

Депутати можуть внести зміни у постанову про перейменування Комсомольська на Горішні Плавні

Депутати Верховної Ради хочуть перейменувати Горішні Плавні у Святомиколаївськ. Відповідний проект постанови №4883 зареєстрували 4 липня у Верховній Раді України.

 

Згідно з проектом, планують внести зміни до постанови Верховної Ради № 1377-VIII від 19.05.2016 «Про перейменування окремих населених пунктів та районів» (щодо перейменування міста Комсомольськ). Пропонується у постанові замінити «Горішні Плавні» на «Святомиколаївськ». Ініціатором проекту став нардеп Сергій Каплін.

 

Нардеп Ярослав Москаленко на своїй сторінці у Facebook зазначив про можливість розгляду питання щодо перейменування Горішніх Плавнів (Комсомольська) у четвер, 7 липня. Відповідну пропозицію внесли на Погоджувальній раді. Москаленко вважає, що назва Горішні Плавні не прийнятна для мешканців міста, тому необхідно провести громадські обговорення, щоб вони визначились із новою назвою.

 

Зазначимо, що це вже треті громадські обговорення з приводу перейменування міста. Перші відбулись у вересні 2015 року. Мешканцям не пояснили, що залишати «комуністичні» назви не можна, тому вони вирішили залишити назву Комсомольськ.

 

 

Вдруге обговорення пройшло після перейменування Верховною Радою на Горішні Плавні. За результатами голосування громади у червні, близько 500 містян обрали назву «Святомиколаївськ».

 

 

Назву Святомиколаївськ на громадських обговореннях запропонували представники церкви. Назвати місто на честь Святого Миколая – зробити гарний подарунок своїм дітям та онукам, запевняють вони. Цей святий визнаний в усьому християнському світі. Всі знають про день Святого Миколая, дарують чи отримують «миколайчики» щороку. Теплий, добрий святий завжди був покровителем усіх, хто потребував підтримки та допомоги. Його заступництво може стати у пригоді. Запропонована назва – унікальна. Ані Святомиколаївська, ані Святониколаєвська у світі нема. У місті вже є храм Святого Миколая, красивий і дуже відомий. Є пам’ятник Святому Миколаю. Церква побудована на заміну тої, що зникла разом із селом Горішні Плавні. Прихильники такої назви переконані, що у Святомиколаївську заживуть, «як у святого за пазухою». Ще одним з аргумантів приводять зайвий привід для гарного нового свята у місті – додатковий «день міста» у храмове свято 19-го грудня.

 

У Верховній Раді були спроби повернути назву Комсомольськ. Після того, як на пленарному засіданні депутати відмовилася підтримати постанову про скасування перейменування Дніпропетровська в Дніпро, а Комсомольська – в Горішні Плавні. Верховна Рада таки перейменувала Комсомольськ на Горішні Плавні.

 

 

Нагадаємо, директор Українського інституту нацоінальної пам'яті Володимир Владимир В'ятрович зазначив, що альтернативи Горішнім Плавням не було.

 

Поки мешканці Горішніх Плавнів не визначаться з новою назвою, інтернет перейменовує Комсомольськ у Горішні Плавні, а Комсомольський міськрада стала Горішнеплавненскою.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх