Сьогодні вирішать, чи створювати реабілітаційний центр у Кременчуці

30.06.2016, 11:34 Переглядів: 1 713

Сьогодні вирішать, чи створювати реабілітаційний центр у Кременчуці

Для соціально-психологічної реабілітації військових та переселенців хочуть створити реабілітаційний центр

Представники громадських організацій обговорили питання щодо необхідності створення Центру реабілітації та адаптації учасників бойових дій, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб.

 

Учасники обговорення наводили аргументи "за" та "проти" створення реабілітаційного центру з 1 липня.

 

Пропонували відкласти питання на доопрацювання або знайти інше місце для центру. Також звучала пропозиція розпочати створення реабілітаційного центру, адже його роботу необхідно було розпочати ще два роки тому.

 

Згідно зі статистикою, яку озвучили на обговоренні, у Кременчуці станом на 1 червня на обліку в єдиному державному реєстрі пільговиків перебуває 2091 учасник бойових дій, у тому числі 808 учасників АТО, 763 інваліди війни, у тому числі 20 інвалідів війни з-поміж учасників АТО, та 4085 внутрішньо переміщених осіб.

 

- Бійцям необхідна подальша соціалізація після надання медичної допомоги. У місті психологів, які працюють з пост травматичним синдромом (ПТСР) поки немає, але є напрацювання з литовцями. Щоб відправляти психологів на навчання необхідні закріплені на ними посади, - зазначив директор Департаменту праці, соціального захисту населення та питань АТО Володимир Поляков. - Поруч з реабілітаційним центром знаходиться медико-санітарна частина, де є тренажерні зали. Військові можуть тут пройти реабілітацію після лікування у шпиталі. На волонтерських засадах вже готові займатися з військовими арт-терапією та ковальством.

 

Пропонується, що структура Центру реабілітації становитиме 5 штатних одиниць: завідувач – 1, психолог – 2, фахівець з соціальної роботи – 2.

 

На сесії міської ради депутати планують збільшити бюджетні асигнування департаменту праці, соціального захисту на суму 150 506,00 грн. Кошти підуть на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам новоствореного відділення «Центр реабілітації та адаптації учасників бойових дій, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб» територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Автозаводського району департаменту праці, соціального захисту у зв'язку зі збільшенням штатної чисельності на 5 одиниць.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба Кременчуцької міської ради
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх