Какие ваши права нарушаются чаще всего? Опрос «Телеграфа»

28.06.2016, 08:28 Переглядів: 4 062

Какие ваши права нарушаются чаще всего? Опрос «Телеграфа»

Что чаще нарушают: право на свободу слова или право на достойный уровень жизни

 

28 июня – День Конституции Украины. Депутаты Верховной Рады в этот день соберутся на торжественное собрание, а перед тем отнесут цветы к памятнику Пилипу Орлику – автору первой украинской Конституции.

 

«ТелеграфЪ» же предлагает читателям поучаствовать в опросе на сайте. Тема: «Какие ваши конституционные права нарушаются чаще всего?». Мы выбрали несколько статей Конституции, касающихся базальных потребностей человека. Украина имеет демократичную Конституцию. Давайте посмотрим, как для кременчужан реализуются гарантированные ею конституционные права.

 

Расшифровка указанных в опросе статей Конституции Украины:

 

Ст. 29: «Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність».

 

Ст. 30: «Кожному гарантується недоторканність житла».

 

Ст. 34: «Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань».

 

Ст. 39: «Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування».

 

Ст. 45: «Кожен, хто працює, має право на відпочинок. Це право забезпечується наданням днів щотижневого відпочинку, а також оплачуваної щорічної відпустки».

 

Ст. 46: «Громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом».

 

Ст. 47: «Кожен має право на житло. Держава створює умови, за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду».

 

Ст. 48: «Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло».

 

Ст. 49: «Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.

Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм».

 

Ст. 50: «Кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди».

 

Ст. 53: «Кожен має право на освіту.

Повна загальна середня освіта є обов'язковою.Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам».

 

ОПРОС ЗАВЕРШЕН.

 

РЕЗУЛЬТАТЫ:

Какие ваши права нарушаются чаще всего? Опрос «Телеграфа»

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх