«Під обстрілами у Генштаб нам говорили чекати», - екс-командир батальйону «Донбас» Тарас Костанчук про Іловайськ

26.06.2016, 17:00 Переглядів: 3 010

«Під обстрілами у Генштаб нам говорили чекати», - екс-командир батальйону «Донбас» Тарас Костанчук про Іловайськ

Тарас Костанчук представив у Кременчуці проект для ветеранів АТО «Армія гідності»

У Кременчуці відбулася зустріч із Тарасом Костанчуком з ветераном батальйону «Донбас», у рамках презентації проекту «Армія гідності».

 

Тарас Костанчук брав участь у Революції Гідності й відразу після того, як розпочалась антитерористична операція на Донбасі - відправився на фронт. Пройшов бойовий шлях від Артемівська, Попасної, Лисичанська, Мар’їнки до Іловайська. З генералом Хомчаком планував звільнення Іловайська, потім очолив штурмову групу, що дійшла до комендатури ДНР Іловайську.

 

Під час подій в Іловайську Тарас Костанчук потрапив в оточення, але вирвався звідти, врятувавши пораненого товариша, хоча і сам був серйозно поранений і контужений. За цей подвиг Тараса Костанчука представлено до Ордена «За мужність» 1-го ступеня.

 

Екс-командир штурмової групи батальйону «Донбас» розповів «Телеграфу», що від батальйону він був на плануванні звільнення Іловайська у серпні 2014 року.

 

- Операція передбачала захід у місто кількома батальйонами з обох боків. Ми не розрахували, що росіяни введуть підсилення - 4 батальйонні групи. З інших підрозділів нас попереджали, що йдуть російські війська у наш бік. Коли телефонували у Генштаб нас називали панікерами і говорили ситуація під контролем. Команди не було. Нам під обстрілами говорили чекати, - зазначив Тарас Костанчук.

 

Після повернення із зони бойових дій Тарас Костанчук координує проект «Армія гідності», яка має на меті допомогти бійцям та членам їхніх родин соціально та психологічно адаптуватися у суспільстві, а також допомога бійцям на передовій.

 

Координатор «Армії гідності» у Кременчуці боєць батальйону "Донбас" Олег Штефан, тел.: 096-412-26-22

 

- Нам не обов’язково об’єднуватися в одну організацію, але ми можемо діяти злагоджено. Наприклад, якщо не можете зрушити з місця якогось негідника, зокрема корумпованого прокурора. Ви можете заблокувати адміністрацію, або управління від кого залежить присутність цієї людини на її посаді. Ми попросимо наших побратимів те саме зробити і в інших областях, – говорить Тарас Костанчук, - Пункт 7.2 в законі про люстрацію каже про те що не можна люструвати людину, що була у зоні АТО. І тепер тисячі тих хто поїхав в АТО зробити селфі показують нам дулю.

 

За словами бійця батальйону «Донбас» учасникам бойових дій, цей пункт не потрібний, вони не бояться люстрації.

 

- Уявіть собі 750 прокурорів вважаються учасниками АТО, це цілий полк.Я вже не кажу про десятки тисяч тих хто просто з'їздив туди у відрядження. Вони там постояли на блок-посту на третій лінії, після чого їх з дудками та фанфарами зустріли й все. А воно, як було поганим ментом так і залишилось.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх