Кременчужанину, який не давав сусідам спати виписали штраф

26.06.2016, 12:04 Переглядів: 4 520

Сусіди на вихідних вирішили зробити ремонт - маєте право викликати поліцію

Адміністративна комісія виконавчого комітету Кременчуцької міської ради прийняла рішення стягнути штраф з кременчужанина, який робив ремонтні роботи у вихідний день.

 

За словами свідка, який викликав поліцію, 22 травня на проспекті Лесі Українки о 6 ранку невідома особа розпочала проводити ремонтні роботи.

 

- Вирішив підзаробити грошей, тому різав залізну арматуру. Я не знав, що не можна проводити ремонтні роботи у вихідні без дозволу, - переконував комісію кременчужанин Андрій.

 

Згідно ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення чоловік має сплатити штраф у розмірі 85 грн.

 

На комісії зазначили, що у вихідні дні не можна проводити ремонтні роботи. Проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 21.00 год до 8.00 год, а у святкові та неробочі дні — цілодобово. Особа, яка проводить ремонтні роботи, зобов'язана повідомити мешканців прилеглих квартир про початок робіт.

 

За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні.

Якщо мирним шляхом вам не вдається домовитись із сусідом щодо додержання вимог дотримання нормативів тиші, тоді є можливість притягнути таку особу до відповідальності.

 

Кодексом про адміністративні правопорушення в Україні (ст.182), передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, у вигляді попередження, як мінімум, та штрафу - від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А якщо порушник повторно, протягом року, здійснить таке ж порушення, то штраф буде значно більшим - від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів порушення тиші.

 

Для того, щоб притягти сусіда до відповідальності необхідно, щоб на нього було складено протокол поліцією про адміністративне правопорушення.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх