Кременчужани не можуть зупинитися перейменовувати вулиці

25.05.2016, 11:09 Переглядів: 2 557

У новій петиції мера просять дати трьому вулицям міста назви, що були б пов'язані з Кременчуком та його унікальною історією

25 травня на сервісі електронних петицій мерії з'явилась нова петиція до мера Кременчука Віталія Малецького з пропозицією щодо перейменування 3 із 12 вулиць, питання про декомунізацію яких винесене на травневу сесію Кременчуцької міської ради.

 

Кременчужани не можуть зупинитися перейменовувати вулиці

Ініціювала збір підписів під такою пропозицією Лідія Демиденко. Вона пропонує вул. Маршала Жукова назвати іменем Миколи Воскобойнікова, уродженця Кременчука, учасника Першої світової війни, кавалера шести військових нагород, який боровся за Незалежність нашої держави в лавах Армії УНР.

 

 

Вулицю Ульянова, на її думку, варто було б перейменувати на вулицю Броніслава Урбанського, нашого земляка, підпоручика Війська Польського, який був страчений НКВС в Катинському лісі у 1940 році.

 

Вулиці Паші Ангеліної Лідія обрала ім’я Мане-Каца, українського, французького, ізраїльського живописця і скульптора, який також народився в Кременчуці. Твори Мане-Каца представлені у провідних музеях світу (Метрополітен у Нью-Йорку, Музей у Люксембургському саду у Парижі), а в ізраїльському місті Хайфа відкрито Музей Мане-Каца, у якому представлені кількасот власних творів художника та зібраних ним різноманітних предметів образотворчого й ужиткового мистецтва.

 

 

«Пропонуємо міському голові Віталію Малецькому та Кременчуцькій міській раді перейменувати названі вулиці. Це дасть можливість увічнити у назвах вулиць унікальні сторінки історії нашого міста, залишити у пам’яті нащадків пам’ять про видатних особистостей, які народилися в Кременчуці», - пише автор в тексті петиції.

 

Підтримати ініціативу Лідії протягом 90 днів можна тут.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх