Які радянські атрибути залишили при відзначенні Дня Перемоги

29.04.2016, 13:23 Переглядів: 2 538

Які радянські атрибути залишили при відзначенні Дня Перемоги

Інститут національної пам'яті роз'яснив можливість використання прапора перемоги під час меморіальних та урочистих заходів 8-9 травня

У День пам’яті та примирення (8 травня) та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня перемоги) 9 травня заборонено використання комуністичної символіки. За інформацією Українського інституту національної пам'яті, використання зображень, копій, включаючи офіційні копії Прапору Перемоги, а також символіку комуністичного тоталітарного режиму у костюмах артистів є пропагандою комуністичного режиму та заборонено законом.

 

При цьому ветерани Другої світової війни можуть носити державні нагороди, ювілейні медалі та інші відзнаки, якими вони були нагороджені до 1991 року та протягом 1991-2015 років у зв’язку з річницями подій періоду Другої світової війни.

 

Відповідно до п. 6 ч. 3 ст. 4 Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні» заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного тоталітарного режиму на оригіналах бойових знамен.

 

Прапором Перемоги є штурмовий прапор 150-ї ордена Кутузова ІІ ступеню Ідрицької стрілецької дивізії, який має червоний колір, містить зображення поєднаних серпа і молота та п’ятикутної зірки, а також напис російською мовою «150 стр. ордена Кутузова ІІ ст. Идрицк. див. 79 с.к. 3 у.а. 1 Б. ф». Оригінал зазначеного прапора перебуває на вічному зберіганні у Музеї Збройних сил Російської Федерації у м. Москва.

 

Таким чином, Прапор Перемоги містить зображення поєднаних серпа і молота та п’ятикутної зірки, що є символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх