18 кременчуцьких правознавців посвятили у юристи

8.10.2015, 17:17 Переглядів: 2 725

18 кременчуцьких правознавців посвятили у юристи

До дня юриста служителі Феміди біля підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку провели захід

У Кременчуці юних правознавців посвятили у юристи біля підніжжя пам'ятника Шевченку. На заході були присутні ветерани юстиції, учні навчальних закладів, де поглиблено вивчають правознавство, а також представники влади.

 

Традиція посвяти триває 16 років - з 1999-го. У цьому році 18 кременчужан, які незодавно стали працювати у виконавчій службі, посвятили в юристи. 

 

Почесною грамотою перший заступник міського голови Кременчука Віктор Калашник нагородив начальника кременчуцького управління юстиції Наталію Проценко. А правознавців - юридичними книжечками-пам'ятками.

 

Як зазначила начальник управління юстиції, місце обрали не випадково:

 

- Поруч сивий Славута-Дніпро, який омиває лівий та правий береги України. Також поруч Тарас Шевченко, якого можна назвати правозахисником української держави. Саме він порушував у своїх творах проблеми, які в подальшому знайшли вирішення у міжнародних правових актах.

 

"Юстиція відзначає рік реформ. Вона змінює відношення до держави, до громадян. Її суть поваги до українського закону, до кожного громадянина. Кожен, хто став на шлях захисту прав та інтересів громадян, має дотримуватись основних постулатів професії юриста – знати право, служити праву та захищати право", - додала Наталія Проценко.

 

Служителям Феміди майбутні правозахисники побажали: справедливості Соломона, красномовства Цицерона, далекоглядності Монтеск'є, незалежності Сковороди та Ярославової мудрості.

 

Хвилиною мовчання присутні пом'янули загиблих захисників України. Юристи випустили в небо голубів, як символ миру. Голуби завжди повертаються додому, тому птахів випустили як повідомлення для бійців, що на них чекають вдома живими із перемогою.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх