Організатор Всеукраїнського велопробігу: “Ідея виникла під час служби на блок-посту”

11.08.2015, 15:10 Переглядів: 2 550

Організатор Всеукраїнського велопробігу: “Ідея виникла під час служби на блок-посту”

До Кременчука приїхали учасники всеукраїнського благодійного велопробігу “Захід-Схід”

4 учасників всеукраїнського благодійного велопробігу “Захід-Схід” приїхали до Кременчука. Велосипедистів супроводжували близько 10 кременчужан, які зустріли їх на в'їзді до міста.

 

Всеукраїнський велопробіг триває близько 40 днів. Велосипедисти подолали близько 1300 км, проїжджаючи кожного дня 50-70 км.

 

Організатор велопробігу, боєць 12 батальйону територіальної оборони Костянтин Самчук - учасник бойових дій на сході України розповів, що ідея велопробігу з'явилася півроку тому, коли він стояв на блок-посту:

 

- В тих обставинах починаєш цінувати життя. І не хочеться відкладати на завтра. Хочеться робити зараз, - згадує Костянтин. - Розмовляли з командиром, хто чим займався, чим планують зайнятися. І якось він сказав, що в Києві виготовляють триколісні велосипеди для людей з обмеженими можливостями, що стане в нагоді і для поранених атошників. Тому виникла така ідея. І Україну подивитися, і показати, що можна мандрувати на такому велосипеді. Хочеться, щоб поранені хлопці не втрачали надію й не падали духом.

 

Мета велопробігу, за словами учасників, символічно з'єднати захід і схід. На власному прикладі показати, що можна мандрувати і не боятися. Всюди сприймають добре. І складається враження немов їдеш від одних родичів до інших. Також волонтери збирають кошти на допомогу пораненим військовим та родинам загиблих. На сьогоднішній день зібрали близько 7 тисяч гривень.

 

Євгеній та Максим кажуть, що Всеукраїнський велопробіг дав можливість побачити Україну та допомогти військовим.

 

“Неприємні пригоди не траплялися. Якщо хтось захоче зробити погане, у нього не вистачить часу нас наздогнати”, - сміється Максим Скорик, бойовий побратим Костянтина Самчука.

 

Киянин Вадим Болюбаш - один з розробників триколісних велосипедів для дорослих.

 

“Триколісний велосипед для людей з обмеженими можливостями та похилого віку. Виготовляємо такі велосипеди в Києві, - зазначив Вадим. - Не треба багато сил та навичок, щоб керувати таким велосипедом. Такі велосипеди стануть у пригоді для поранених атошників”.

 

Кременчуцькі велосипедисти показали гостям памп-трек в Придніпровскому парку та загалом Кременчук. А вже завтра о 5 ранку велосипедисти вирушать до Бутенок та Полтави. Всеукраїнський велопробіг фінішує на День незалежності 24 серпня в Мілове (Луганської області).

 

Організатор Всеукраїнського велопробігу: “Ідея виникла під час служби на блок-посту”

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх