Як кременчужани пропонують перейменувати вулиці

5.08.2015, 17:15 Переглядів: 4 702

"Вважаємо недоцільним змінювати назви вулиць в залежності від політичних віянь", - кременчужани.

В редакцію прийшов лист від небайдужих кременчужан, які бажають висловити свої побажання щодо перейменування вулиць рідного міста.

 

"Пропонуємо варіанти для назв вулиць, провулків, парків, бульварів, тупиків тощо.

 

На нашу думку назва повинна бути лаконічною та легкою для користування, не мати подвійних назв, які ускладнюють її використання (в діловодстві, побуті тощо). Вважаємо недоцільним змінювати назви вулиць в залежності від політичних віянь. Назва вулиць не повинна змінюватися постійно. Навіщо витрачати державні кошти на подібні дії? У нашого міста, в Україні немає зайвих коштів! У нас економічна криза в країні! Чи всі  забули? Підприємства нашого міста не працюють, з яких джерел буде профінансована зміна вулиць.

 

До сміху доходить слово «червона» так лякає людей, що вилучили зовсім.

 

А  навіщо нам вулиці з новими назвами в пам’ять діячів, рухів, яких ми навіть в школі не проходили? Що такими назвами влада хоче зростити у свого народу?

 

Насправді треба для більшого кругозору проводити культурно-освітницькі заходи, знімати передачі, в школах необхідно зацікавлювати історією рідного міста тощо. Тому що від однієї назви вулиці не підняти ні обізнаність, ні патріотизм.

 

Чимало варіантів найменувань вулиць, які можна взяти з тої ж самої історії, з напрямків діяльності міста, країни, з побуту, з особистості

місцевості, але узагальнені. І вони можуть бути вічні, більш цікаві, мелодичні як сама  українська мова".

 

Запропоновані кременчужанами назви влиць:

 

Заводська, Троїцька, Берегова, Фабрична, Комп'ютерна, Шевченківська, Липова, Технічна, Чигиринська, Соснова, Адміністративна, Лозова,  Дубова, Будівельна, Літописна, Квіткова, Студентська, Гетьманська, Ясенева, Чайна, Чумацька, Каштанова, Кофейна, Педагогічна, Медова, Василькова, Галицька, Клинова, Банкова, Медична, Спаська, Торгова, Горохова, Театральна, Ринкова, Ромашкова, Святкова, Кам'яна, Кошова,

Меблева, Садова, Галушкова, Небесна, Яблунева, Стрілецька, Дачна, Вишнева, Культова,  Зелена, Пшенична, Запашна, Зіркова, Хлібна, Виноградна, Музикальна, Печатна, Абрикосова, Запорізька, Вагонна, Урядова, Полтавська, Металургійна, Кременчуцька, Січова, Інститутська, Козацька, Громадська, Просвітницька, Ковальська, Літературна, Музейна, Горіхова, Автомобільна, Традиційна, Патріотична, Народна, Українська, Гончарна, Православна, Лугова, Миколаївська, Культурна, Соборна, Господарська.

Автор: petrova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх