На Полтавщині відкрили будинок-музей пам’яті Олега Бабаєва

26.07.2015, 12:30 Переглядів: 4 611

На Полтавщині відкрили будинок-музей пам’яті Олега Бабаєва

Музей знаходиться неподалік тренувальної бази ФК «Ворскла» і покищо зачинений для сторонніх відвідувачів. Там побували лише рідні, найближчі друзі загиблого та футболісти. У експозиціях музею представлені фотографії та біографічні відеозаписи про Олега Бабаєва

На Полтавщині відкрили будинок-музей пам’яті Олега Бабаєва. Знаходиться він на навчально-тренувальному комплексі імені О.Бабаєва, неподалік тренувальної бази ФК «Ворскла» під Полтавою, - йдеться у повідомленні прес-служби футбольного клубу.

 

Як зазначили організатори, відкриття відбулося напередодні річниці загибелі кременчуцького мера. За словами прес-служби, ця подія не анонсувалося, про неї не говорили привселюдно. Двоповерховий будиночок поблизу тренувальної бази «Ворскли» виріс буквально за кілька місяців після старту будівництва.

 

Будівля має два входи: один для футболістів та дітлахів із ДЮФШ ФК «Ворскла», які щоденно тут тренуються, а другий - вхід до приміщення, яке негласно можна назвати будинком пам'яті президента «Ворскли» Олега Бабаєва, який загинув рік тому.

 

Тут немає яскравої вивіски «музей» і годин праці. Серед експонатів безліч фотографій з різних періодів життя, добірка біографічних відеосюжетів про мера Кременчука, та інші речі.

 

- На сорок днів після смерті Олега Мейдановича ми відкрили багатофункціональний комплекс з футбольним майданчиком, тенісним кортом, волейбольним і баскетбольним майданчиками, - розповідає гендиректор клубу Дмитро Яворський. - Тоді ми сказали, що до річниці пам'яті побудуємо музей. Ми не робили з цього піар-акцію. Запросили тільки рідних і друзів. Через деякий час ми покажемо його громадськості, людям, яким буде цікава історія життя Олега Бабаєва. Поки нам дуже важко все це сприймати. У будівництві всього цього комплексу, безумовно, його безпосередня заслуга, окрім музею... хто би міг подумати, що трапиться така трагедія...

 

Першими до будинку увійшли батьки і доньки Олега Бабаєва, потім - друзі і футболісти «Ворскли» в повному складі, разом з тренерським штабом.

 

- Мені здається, ми досі не пережили до кінця цю трагедію. Те, що зараз робиться, в ім'я пам'яті про велику людину. Приємно було подивитися, багато чого згадати. Тут багато фотографій, відеороликів про Олега Мейдановича. Якщо чесно, то мені важко говорити багато в такі моменти, але пам'ять про цю людину назавжди залишиться з нами», - резюмував головний тренер команди Василь Сачко.

Автор: malyarenko Джерело фото: прес-служба ФК «Ворскла»
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх